Haberler

Kastamonu Havaalanı 54 Yıl Sonra Yeniden Açıldı

Güncelleme:

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 10.10'dan kalkan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçak, saat 11.25'de Kastamonu Havaalanı'na iniş yaptı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 10.10'dan kalkan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçak, 54 yıl aradan sonra bugün saat 11.25'de Kastamonu Havaalanı'na iniş yaptı. Resmi Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Temmuz Cuma günü yapılacak Kastamonu Havaalanı'na bugün itibariyle haftada 4 gün karşılıklı olmak üzere Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri uçuş gerçekleştirilecek.

Açılış uçuşuna İstanbul'da yaşayan Kastamonululardan 155 kişi katıldı. Uçağın inişinin ardından havaalanında toplanan kalabalık büyük coşku yaşadı. Uçaktan inen yolcular l havaalanında Kastamonu halk oyunları ekibi gösteri düzenledi.

Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havaalanının hizmete açılması için Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından hazırlanan proje kapsamında 110 milyon lira yatırım yapıldı. Düzenlenen açılışa Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Milletvekili Emin Çınar, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İşadamı Bayram Yusuf Aslan, İşadamı Remzi Gür, Kastamonu'nun önde gelen işadamları ve vatandaşlar katıldı.

'KASTAMONU İÇİN TARİHİ BİR AN'

Açılışın ardından açıklama yapan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Kastamonu için tarihi bir anı paylaşıyoruz. Biz bu havaalanını 1959 yılında da açmıştık. Ancak gelişen şartlara ayak uyduramamanın sonuçlarından biri olarak havaalanımızı yaşatamadık. Bugün 54 yıl aradan sonra yeniden havaalanındayız. THY ilk uçuşuyla huzurlarınızda. Dünya standartlarında bir havaalanımız oldu" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, bugün Türk Hava Yolları'nın geniş ağına 237'nci nokta olarak Kastamonu'yu eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmaların ardında THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu Vali Bektaş'a uçak maketi hediye etti. - Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Erdoğan Bektaş Hamdi Topçu Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title