Haberler

Kartepe'de Kimler Kimler Kıspet Giyecek

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi Tarafından 18 Temmuz 2010 Pazar Günü Düzenlenecek 7. Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri'nde Kıspet Giyip Mücadele Edecek Pehlivanlar Arasında Çok Sayıda Ünlü Baş Pehlivan Ve Baş Altı Güreşçi Var.

Kartepe Sarımeşe Hergeleci Er Meydanı'nda kıran kırana bir cenk olacağını ifade eden güreş ağası Nazım Kayar, belediye güreşçisi Mustafa Başdemir peşrev tutuşarak, tüm güreş severleri Sarımeşe'de yeni yapılan er meydanına davet etti.

Başpehlivanlık için 19 kayıt alındı

Kartepe 7. Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenliği Yağlı Güreşleri için kısa bir süre kalırken güreşlere katılacak güreşçilerde belirlendi. Hergeleci İbrahim Yağlı Güreş Ağası Nazım Kayar, cuma günü şenliklerin startını vereceklerini belirterek, "Sarımeşe Camii'nde cuma namazı sonrası Hergeleci İbrahim Kabri'ni ziyaret edip güreşler için geriye saymaya başlayacağız. Bu yıl baş pehlivanlık güreşleri için 19, baş altı için 17 güreşçi ismini kayıt ettirdi. Bu sayının güreş günü daha da artmasını bekliyoruz. Belediyemizin katkıları ile düzenleyeceğimiz şenlikler için tüm hazırlıklar yapıldı. Bu yıldan itibaren yeni er meydanında daha zevkli güreşler izleyenlerin takdirini toplayacak" dedi.

Kıran kırana cenk olacak

Hergeleci İbrahim Yağlı Güreş Ağası Nazım Kayar, pek çok ünlü ismin kıspet giyeceği güreşlerin kıran kıran bir cenk olacağına dikkat çekti. Şu ana kadar başpehlivanlık için güreşecek baş pehlivanlar arasında Ahmet Taşçı, Sezgin Yüksel, Mustafa Başdemir, Yüksel Kalay, Murat Aydoğdu, Ahmet Kavakçı, Ömer Aslantaş, Ziya Ünlü, Vedat Engin, Reşat Turgut, Hasan Tuna, Ali Güngör Ekin, İrfan Şen, Kadir Ergin, Murat Gençtürk, Mükerem Kıyı, Gökhan Arıcı, Şaban Yılmaz, Ali Rıza Kaya kayıt yaptıran isimlerden bazıları. Başaltı güreşleri için de Mustafa Bayram, Hasan Ergin, Ahmet Arıcı, Burhan Şahin, Recep Tosun, İsmet Özmetin, Şener Şar, Ragıp Çokan, Rıdvan Kara, Mehmet Taşçı, Faruk Akkoyun, Veysel Şahin, Kaan Kaya, Arif Akın, Emin Koçak, Osman Albayram ve Osman Erdoğan kayıt yaptıran güreşçiler arasında.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title