Haberler

Kartal Cemevi Başkanı'na saldırı iddiasıyla tutuklanan şüphelilerin ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili "Basit yaralama" suçundan tutuklanan 4 şüphelinin hakimlikteki ifadeleri ortaya çıktı.

Kartal Orhantepe Mahallesi Seheryeli Sokak'ta cuma günü meydana gelen olaya göre Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, sokaktaki evinin önünde motosikletli 2 kişi tarafından uğradığı saldırıda darbedildi. Saldırıya ilişkin tespit edilen 10 şüpheliden 9'u gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen 9 şüpheliden 4'ü "Basit yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olan şüpheli S.G.'nin ise yakalanmasına ilişkin işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

"BEN SUÇSUZUM, KİMSEYİ AZMETTİRMEDİM"

Şüpheli Murat D. ifadesinde, diğer şüphelileri mahalleden tanıdığını, kendisinin olayla bir ilgisi olmadığını iddia ederek "Bir komşumuzun kızını orada ziyaret ettik. Bir hastamız vardı, onunla ilgilenmesini talep ettik. Sonra çıktık, kafeye gittik. Kafede Naki D. müşteki Selami Sarıtaş için sitemkar sözler söyledi. Naki D. aceleyle kalktı gitti. Kısa süre sonra Muhittin F. ile telefonda konuştuk. Sohbet esnasında ben Naki D.'nin bahsettiği olayı Muhittin F.'ye anlattım. 'Bir tane sapık varmış' dedim. Muhittin F.'nin yanındaki arkadaşlardan biri 'Sapık varsa ben döverim' demiş. O gün aracımı çalışanım aldı. Ben kimseye para vermedim, para almadım. Ben kimseye 'Bu olayla ilgili gitsinler ifade versinler, şahsi mesele desinler, cemevini karıştırmasınlar' demedim. Ben suçsuzum, kimseyi azmettirmedim" dediği öğrenildi.

"KADINA SARKINTILIK YAPTI DEYİNCE DÖVME TEKLİFİNDE BULUNDU"

Şüpheli Muhittin F. müştekiyi tanımadığını, olay günü buluştuğu diğer şüphelilerden birinin kendisine "Birisi kadına sarkıntılık yaptı" dediğini ve şüpheli S.G.'nin "Gidip döveyim" diye teklifte bulunduğunu söyledi. Kimseyi suç işlemeye azmettirmediğini iddia eden Muhittin F., S.G.'nin olay yerine gittiğini dile getirdi. Muhittin F. üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, emniyete kendisinin teslim olduğunu söyledi.

"KİMSEDEN PARA ALMADIM VE KİMSEYİ DARBETMEDİM"

'Diğer şüpheli Ahmet Y. de müştekiyi tanımadığını öne sürerek "Olaydan 2 saat önce Maltepe'deki dükkanda otururken Serkan bana kız arkadaşının kendisine sipariş verdiğini, yemeğini götüreceğini ve kendisini Kartal'a bırakmamı söyledi. Yoldayken de bana 'Geri dön' dedi. Dragos'a doğru gitmemi söyledi. Bir ara sokağa girdik. Bir anda beni sallayarak durdu. Birden motordan inerek arabanın yanına gitti. Ben motorda beklerken bir ses geldi ve baktığımda S.G.'nin bana doğru koştuğunu gördüm. Bana kaçmamı söylemedi ve beni kovalayan kimseyi de görmedim. Yoldayken konuşmuş olabilir ama kafamdaki kasktan dolayı bir şey duymadım. Ben kimseden para almadım ve kimseyi darbetmedim. Olayı da haberlerden öğrendim"

"CEMEVİ YÖNETİMİNDEN TANIRIM, OLAYLA İLGİM YOK"

Şüpheli Naki D.'nin ise sorgusunda şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: "Ben Selami Sarıtaş'ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yoktur. Diğer şüphelilerin ise bu suça karışıp karışmadığını bilmiyorum. Olaydan 4 gün önce beni Kartal'daki cemevinden aldılar. Maltepe Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne gittik. Sonra bir kafeye gittik, ardından da ayrıldık. O gün darp olayı hiç konuşulmadı. Ben Selami Sarıtaş'la ilgili kendisine gözdağı vereceğimi söylemedim. O gün sadece müştekinin davranışlarını basın yoluyla deşifre edeceğimi söylemiştim. Ben kimseyi azmettirmedim. Suçsuzum"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title