Haberler

Karşıyakalılar 'şeker'e karşı bilinçleniyor

Güncelleme:

Şeker hastalığı kader değil!


Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla eğitim çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, bu ay gerçekleştirdiği seminerlerle vatandaşları şeker hastalığına karşı bilinçlendiriyor. Katılımcıların hem bilgi sahibi olduğu hem de şeker - tansiyon ölçümü yaptırabildiği seminerler, yarın (Çarşamba) Alaybey Mahalle Merkezi ile devam edecek.

EĞİTİM VE KONTROL

Toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara karşı farkındalık yaratmak adına ücretsiz eğitim seminerleri düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, bu ayın temasını 'şeker hastalığı' olarak belirledi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, Nergiz ve İnönü mahalle merkezlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde, şekere yol açan etkenler ve korunma yolları sıralandı. Erken tanı ve tedavi ile ilgili bilgiler verildi. Katılımcıların şeker ve tansiyon ölçümleri de yapıldı. Değerleri ortalamanın üzerinde olanlar, daha detaylı inceleme için hastanelere yönlendirildi.

ÇAĞIN SALGINI

Seminerlerde, erken teşhisin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Uz. Dr. Neşe Korkmaz, "Çağımızın -bulaşıcı olmayan- salgını haline gelen şeker hastalığı, hem dünyada hem de ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Beraberinde pek çok sağlık sorununa ve ciddi organ hasarlarına da yol açabilen şeker hastalığına karşı erken teşhis büyük önem taşıyor. Erken tanı, yaşam tarzı değişikliği, kilo vermek ve egzersizle, bu hastalık yüzde 58'e varan oranlarla önlenebiliyor. Şekerden korunmak için mutlaka düzenli ölçüm yaptırmalı, sağlıklı beslenmeli ve fiziksel aktivitelere yönelmeliyiz" dedi.

SEMİNERLER SÜRÜYOR

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Alaybey Mahalle Merkezi ile Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde de ücretsiz diyabet seminerleri gerçekleştirecek. Dr. Neşe Korkmaz, yarın (24 Şubat Çarşamba) saat 13.15'te Alaybey'de; 29 Şubat Pazartesi günü saat 10.30'da ise Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Piriştina Karşıyaka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title