Haberler

Kars'ta Stadyum ve Spor Salonu Yıkılıyor

Kars'ta 50 yıl önce yapılan Şehir Stadyumu'nun 500 seyirci kapasiteli tribünü ile 31 yıl önce yapılan spor salonu, depreme dayanıklı olmadığı belirlenince yıkılmaya başlandı.

Kars'ta 50 yıl önce yapılan Şehir Stadyumu'nun 500 seyirci kapasiteli tribünü ile 31 yıl önce yapılan spor salonu, depreme dayanıklı olmadığı belirlenince yıkılmaya başlandı.

Kent merkezinde, Ortakapı Mahallesi'ndeki 30 bin metrekare alanda bulunan Şehir Stadyumu yerine aynı yerde 2 bin seyirci kapasiteli 'Tartan atletizm pisti' adı altında yeni bir spor tesisi yapılacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat stadyum ile birlikte 31 yıllık spor salonun da yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Depreme dayanıklı olmayan eski stadyumun güçlendirilmesi yerine yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Tartan atletizm pisti ve stat projesi uygulanacak. Ayrıca açık alanlarda tenis, voleybol ve basketbol sahaları da projede yer alıyor. İhalesi Genel Müdürlük tarafından yapılacak. BAL Liginde mücadele veren Karsspor bu hafta son maçını deplasmanda oynayacak. Ligler açılana kadar stadyum inşaatını bitirmiş oluruz" diye konuştu.

Stadyum ve spor salonun yıkımını gerçekleştiren firma yetkilisi Cemal Dündar ise "Stadyum ile spor salonun yıkımı 20 gündür sürüyor. 10-12 gün içinde yıkımı tamamlamayı planlıyoruz. Yıkımı bitirdikten sonra atıkları temizleyecek ve arsa olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü'ne teslim edeceğiz" dedi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title