Haberler

Karikatür Oscarları İçin Seçici Kurul Toplandı

Güncelleme:

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurulu, finale kalan 234 eseri değerlendirmek üzere Bodrum Işıl Club'te toplandı.

- BU yıl 30'uncusu düzenlenen ve 77 ülkeden 2 bin 544 karikatürün katıldığı Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurulu, finale kalan 234 eseri değerlendirmek üzere Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Işıl Club'te toplandı. Aydın Doğan Vakıf Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Aydın Doğan Vakfı olarak ifade özgürlüğünün insanın en önemli haklarından biri olduğuna düşünüyoruz. Bu nedenle dünyanın her yerindeki karikatüristleri destekliyoruz ve kendilerini ifade etmeleri için bir platform olmaya çalışıyoruz" dedi.

Otoriteler tarafından 'Dünyanın 1 numaralı karikatür yarışması' olarak nitelendirilen 'Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın, seçkin çizerlerden oluşan uluslararası seçici kurulu bugün finale kalan 234 eseri değerlendirmek için Işıl Club Bodrum'da toplandı. Jüri başkanlığını Çek Cumhuriyeti'nden Adolf Born'un yaptığı seçici kurulda Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Piyale Madra, Robert Jnkoff ve Tan Oral yer aldı. Jürinin değerlendirmeye geçmesinden önce konuşan Candan Fetvacı, "Aydın Doğan Vakfı olarak ifade özgürlüğünün insanın en önemli haklarından biri olduğuna düşünüyoruz. Bu nedenle dünyanın her yerindeki karikatüristleri destekliyoruz ve kendilerini ifade etmeleri için bir platform olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Jüri Başkanı Adolf Born, "Sık sık Türkiye'ye geliyorum. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Çünkü bu ülkeyi çok seviyorum. Yarışmaya gelen eserlerin kalitesi her geçen yıl daha çok artıyor" dedi. Piyale Madra dünyanın en büyük yarışmalarından birinin jürisinde yer almanın gurur ve heyecan verici olduğunu söyledi. Anita Kunz, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın dünya karikatür ustaları için önemli olduğuna vurgu yaptı. Ralph Steadman da bu yıl yine en iyileri seçmekte çok zorlanacaklarını anlattı.

Yarışmada 1'inci olan karikatüriste 8 bin, 2'inciye 5 bin, 3'üncüye 3 bin 500, başarı ödülü kazanan 12 karikatüriste de 500'er dolar verileceği bildirildi. Yarışma sonuçlarının yarın açıklanacağı belirtildi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Doğan Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title