Haberler

Kardeşliğe Evet Yürüyüşü"

Ankara'dan 22 Şubat'ta "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan Serüven Derneği üyeleri Eskişehir'e ulaştı.

Ankara'dan 22 Şubat'ta "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan Serüven Derneği üyeleri Eskişehir'e ulaştı.

Dernek Başkanı Salim Gören, 10 şehri kapsayan bin 71 kilometrelik "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü"nü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bombalanan Jandarma Genel Komutanlığı kavşağından başlattıklarını anımsattı.

Yaklaşık 8 gündür yürüdüklerini anlatan Gören, 245 kilometrelik yolda birçok farklı kişiyle tanıştıklarını ve Anadolu insanının samimiyetini gördüklerini söyledi.

Gören, referandum sürecine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu ülkede 16 Nisan'dan sonra 'evet' de çıksa 'hayır' da çıksa kardeşliğimizin üzerine leke düşsün istemiyoruz. Biz bayrak sevgisini vatan sevgisiyle, vatan sevgisini de insan sevgisiyle Anadolu'ya yaymışız. Biz kardeşliği her şeyden önce tutuyoruz. Planlarımıza göre 19 Mart'ta İstanbul'da olacağız. Darbeye karşı duran tüm herkesi 19 Mart'ta saat 15.07'de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne bekliyoruz. Orada hep beraber şehitlerimizi anıp böyle bir olayın yaşanmaması için duruş sergiliyoruz."

Dernek yöneticilerinden Fatih Sarıkaya ise referandumu değil, kardeşliğe vurgulamak için yola çıktıklarını dile getirerek, "Bu etkinliğimizle kardeşliğe, dostluğa, barışa adım atmak istedik. Asıl önemli olan gök kubbede hoş seda bırakmak. İnşallah belirlediğimiz tarihte tekrar Ankara'da olacağız." dedi.

Soner Gürkan Yücel ise seyahat sırasında güzel anılar biriktirdiklerini ifade ederek, "Anadolu insanı yollarda bizi sevgiyle karşıladı. Başladığımız yürüyüşü yarıda bırakmayacağız. Allah izin verirse planladığımız şekilde alnımızın akıyla sonlandıracağız." diye konuştu.

Serüven Derneği üyeleri bu geceyi Eskişehir'de geçirdikten sonra yarın Bursa'ya hareket edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

title