Haberler

Kardeş Türküler'den Unutulmaz Konser

Güncelleme:

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM), muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Kardeş Türküler, Maltepe'de unutulmaz bir konsere imza attı. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki konser, büyük ilgi gördü. Konserde, Feryal Öney, Vedat Yıldırım ve Fehmiye Çelik, seslendirdikleri türkülerle, izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Feryal Öney'in seslendirdiği Aşık Mahzuni Şerif'in, "İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım" türküsüyle başlayan konserde bir konuşma yapan solistlerden Vedat Yıldırım, "Dostlar, burası ne son, ne de bir başlangıç. Burası bir yol ağzıdır. Burası hem varış, hem yola çıkıştır. Rojava'yla devam edeceğiz, Ermeni dostlarla buluşacağız. Oradan Sivas'a geçeceğiz. Dün doğum gününü kutladığımız Metin Altıok'un 'Kimliksiz Ölüler' şiirinden bestelediğimiz ezgiyi sizlerle paylaşacağız. Kızının bizlerden isteği de buydu. Umarım sizler de beğenirsiniz. Sonra Diyarbakır, Elazığ, Dersim, Bingöl derken Karadeniz'e, oradan da Ortadoğu'ya ve Arap coğrafyasına uzanacağız" dedi.

SAHNE'DEN BERKİN'E SELAM

Kardeş Türküler sırasıyla, "Rojava", "Bahçede Yeşil Çınar", "Demme-Ala Gözlü Nazlı Pirim", "Darıldım Darıldım", "Kerkük Zindanı", "Bahçe Duvarından Aştım", "Leyla", "Kara Üzüm Habbesi", "Mirkut" ve "Uyu Deme" gibi sevilen eserlerini seslendirdiler. Arapça, Ermenice ve Kürtçe eserlerin de yer aldığı seçkiyle Maltepelilere unutulmaz bir gece yaşatan grup, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı da anarak, onun anısına, "Tencere Tava Havası" adlı eserlerini seslendirdiler. Çekilen halaylarla adeta bir şenlik havasında geçen konser sonrası, gruba çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Maltepe Belediyesi Kardeş Türküler Türkan Saylan Feryal Öney Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title