Haberler

Kardelen Elif'İn Eşi Ölümsüzleşti

Şehit Mehmet Çağlar Bölük'ün Adının Verildiği İlköğretim Okulu, Törenle Hizmete Açıldı.

İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına yapılan hain bombalı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün adının verildiği İzmir'in Tire İlçesi'ndeki ilköğretim okulu, törenle hizmete açıldı. Törene katılan ve Kardelen bursuyla öğretmen olan eşi Elif İmenç Bölük, şehit eşine olan duygularını yazdığı şiirle dile getirdi, duygu dolu dakikalar yaşattı.

Biri asker kızı, altı kişiyle birlikte geçen yıl Halkalı'daki saldırıda şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün adı, memleketi İzmir'in Tire İlçesi'ndeki ilköğretim okuluna verilmişti. TOKİ tarafından yapılan ve adı değiştirilen, 6 bin metrekare alana kurulu, 24 derslikli, 166 öğrencinin eğitim gördüğü TOKİ Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okulu'nun resmi açılışına, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, şehitin, Kardelen bursuyla öğretmen olan eşi Elif İmenç Bölük, ailesi, öğrenciler, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

ŞEHİT EŞİN ARDINDAN ANLAMLI ŞİİR

Protokolde Bakan Gönül'ün yanında oturan ve taziyesini kabul eden Elif İmenç Bölük, yaptığı konuşmada dile getirdiği şiiriyle duygu dolu dakikalar yaşattı. Kendisinin de zaman zaman gözleri dolan şehit eşi Bölük, kendisinin ele aldığı şiirde şu mısralara yer verdi:

Bir zamanlar mutluluğun öbür adıydı Çağlar

El ele gezmek, göz göze bakmaktı

Bizim şarkımızı dinlemekti, yıldızların ötesinde

Soğuk bir kış sabahı düşe kalka sıcak ekmek almaktı

Ve gözlerindi mutluluk, hüzünlüydü hep

Bir ekim sabahı anne olarak uyanmaktı

Mayın kokan topraklarda her defasında ölüme yolladığım

Silah sesleriyle ürperdiğim ve dönüşünü bir bayram sevinciyle karşılamamdı mutluluk...

Çamur içinde dönerdin görevden, içime çektiğim dağ kokusuydu mutluluk

Ve şimdi.... Yıldızlar ülkesine yolladım mutluluğumu

Bir eylül sancısı saplandığı yüreğime şimdi mutluluk ne acaba

Anne, baba, çocuk mu

Elif mi, Eylül mü, Çağlar mı

Yoksa babasını hiç tanımayan kızının 'Baba diye al bayrağa sarılması mı?

Mutluluk ne

Sanırım artık cevabını biliyorum

Mutluluğun rengi kanımdaki renk

Çünkü o renk nice aşkların alev kırmızısı

Al bayrağımın yıldızı

Sevdiğimin gözleri

Şimdi bir bayrak verdiniz bana, içinde aşk olan, içinde acı, gözyaşı olan, içinde umut olan, içinde yetim çocuklar olan, içinde Çağlar'a akan bahar olan ve içinde uyumadan önceki tek dileği 'Şahadet' olan

Söyleyin şimdi bana hangi bayrak taşır bu kadar yükü, hangi yürek taşır bu kadar kavramı, niteliği ve söyleyin, yüzeysel mutluluklarınızdan arınarak mutluluk bu değil mi

İnsanlar ölümden korkma, unutulmaktan korkar

Söyleyin hangi yağmur yeter, bir şehidin adını silmeye, hangi kırılası eller akıtır bu kanı

Şimdi bu yürek, bu keskin bıçak, bir baba, bir kahraman, bir şanlı asker, bir şehit korkar mı ölmekten

Bu gidiş değil, bu ölüm değil. Budur mutluluk ve sen sevdiğim, şehidim rahat uyu adın göklerde cismin bayrakta

Bir Çağlar değil bin Çağlar, bir Mehmet değil bin Mehmet gider bu yola

Bir Kezban ağlamaz Mehmet'ine, bir anne sulamaz.

Her sabah mezarlık çiçeklerini..

Gurur duy, yüce anne, yüce baba

Bir Kardelen vardı bir zaman karda açardı, artık

Kardelen bir şehitlik çiçeği oldu, bayrakta can bulan

Rahat uyu şehidim sen bir bayraksın, bilgi ışığında ve altında binlerce Elif bekçi

Kanı bayrağa borç

Ruhun şad olsun

ELİF ÖĞRETMENLER OLDUĞU İÇİN BU MİLLET BÜYÜK

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, 'Bu mücadele, üç beş başı bozuğun, maceracının hareketi olarakta görülebilir, Türk askerinin, dünyada kendisine karşı yürütülen mücadelede karşılaştığı problemleri çözmek için en büyük fedakarlıkları göstermesi olarak ta ifade edilebilir. Bugünü anlamak için dünü anlamak gerekir. Resmi görevle Güney Afrika'ya gitmiştim. Ümit burnu, Avrupalıların Asya'ya ulaşmak için gemiyle geçmek zorunda olduğu zor bir deniz. Buraya bir levhaya asmışlar. Diyor ki, kudretli Türk imparatorluğu, ticaret yollarını kapadığı için buradan geçilmek zorundadır. Osmanlı'yı kastediyor. Bir cihan devletinin varisleriyiz. Bugün Türkiye, dünyanın 16 inci ekonomisi. Avrupa'nın altıncı ekonomisi. Topraklarımızdaki en az tabi kaynaklara rağmen. Yok ettikleri zannettikleri cihan devletinden bir Cumhuriyet çıktı. Büyük bir ekonomi, büyük bir devlet kuruldu. Bunun bedelinin ödenmesi gerekiyordu. İşte şehitlerimiz, bunun bedeli olarak ortaya çıktı. Yalnız Mehmet Çağlar'ı değil Korgeneral seviyesinde de şehitler verdik. Hulusi, İsmail paşa ve daha nice şehitler. Biliyorum ki, şahadet herkese nasip olmuyor. Adeta seçilmişler bu rütbeye ulaşabiliyor. Herkes ister ama pek azına nasip olur. Şehit annesi, eşi olmak da bu tip seçilmişliğin bir parçasıdır. Elif hanımı dinledik. Ne kadar metin, bu mücadelenin unsuru olmayı kabul ettiğini görüyoruz. Bunun için bu millet büyük. Bu milletin karşısında olanlar, onu rahat bırakmamanın her çaresine başvuruyorlar. Bu millet büyük olmaya devam edecektir. Bu okulların sayesinde büyük olacaktırö dedi. Konuşmaların ardından ilçede okul yaptıran hayırseverlere de plaket verildi.

KURDELAYI BİRLİKTE KESTİLER

Daha sonra şehidin eşi Elif İmenç Bölük, annesi Kezban, babası Salih Bölük. Bakan Gönül ve protokoldekiler, hep birlikte okulun kurdelasını kesti. Bölük ailesi ve protokol, okuldaki bir sınıf ile anaokulunu gezdikten sonra öğrencilere hediye dağıttı. Bu sırada anne Kezban Bölük, okulun girişinde asılı olan oğlunun fotoğrafını eliyle sevdi ve gözyaşlarına boğuldu.

ŞİİRİ DÜN GECE YAZMIŞ

Daha önce ilçedeki 4 Eylül İlköğretim Okulu'nda görevli olan ancak şu an şehit eşinin adının verildiği okulda görevlendirilen Elif İmenç Bölük, anlamlı şiirini dün gece yazdığını, duygu yoğunluğu yaşadığını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title