Haberler

Karaman'daki İstismar İddiası - CHP Konya ve Karaman İl Teşkilatları Suç Duyurusunda Bulundu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Karaman'daki programdan detaylar CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'in konuşması CHP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Baştuğ'un konuşması CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak açıklama Karaman'daki istismar iddiası CHP Konya ve Karaman il teşkilatları, Karaman'da bir sınıf öğretmeninin bazı öğrencilere istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Karaman'daki programdan detaylar

CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'in konuşması

CHP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Baştuğ'un konuşması

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak açıklama Karaman'daki istismar iddiası

CHP Konya ve Karaman il teşkilatları, Karaman'da bir sınıf öğretmeninin bazı öğrencilere istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

CHP Konya Gençlik Kolları İl Başkanı Orkun Polat, Konya Adliyesi önünde suç duyurusunda bulunmadan önce gruptakiler adına yaptığı açıklamada, olayın yerel basın ve yerel yönetim tarafından karartılmaya çalışıldığını iddia etti.

Olayı duyunca derinden sarsıldıklarını belirten Polat, "Bizler, cumhuriyetin emanet edildiği bu çocukların uğradığı istismarı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Ailelerin masumane duygularla vakfa emanet ettiği çocukların başına hazin bir olay geldi" dedi.

Polat, en kısa sürede iddianın yaşandığı vakıf ve vakfa bağlı tüm ev ve yurtların kapatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Polat, konuşmanın ardından suç duyurusuna ilişkin dilekçeyi gruptakiler adına cumhuriyet savcılığına sundu.

Karaman

CHP Karaman İl Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik, suç duyurusu öncesi Karaman Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, konunun sadece Karaman'ı değil tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini söyledi.

Tüm illerdeki teşkilat üyelerinin konuyu gündeme taşıyarak, Karaman Savcılığına iletilmek üzere suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Killik, "Ülkenin geleceği olan çocukların bu konusu hepimizi ilgilendiren bir konudur. Konunun kapatılmaması ve bu olayın üzerine gidilmesi için CHP Gençlik Kolları olarak elimizden geleni yapıyoruz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Killik, konuşmanın ardından cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Aksaray

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, çocuk istismarının derhal önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu tip yurt, yuva, okul ve vakıf gibi yerlerin hükümet tarafından ciddi şekilde denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Toprak, "Çocukların her yönden daha sağlıklı gelişmesi için tedbir alınmalı. Devletin tüm olanaklarından yararlanan kişiler, bir suç işlendiğinde örtbas etmeye çalışmamalıdır. Derhal o suçu tüm detaylarıyla ortaya çıkarıp bağımsız yargıya teslim etmelidir. Adalet yerini bulduğu vakit insanlar daha dikkatli davranır. Bağımsız yargının verdiği cezaya da o kişiler katlanır" ifadesini kullandı.

Toprak, konuya ilişkin önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Konya Adliyesi Genç Osman Aksaray Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title