Haberler

Karadeniz'deki Tek Laboratuvar

Samsun İl Özel İdaresi tarafından Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı'na 618 bin liraya alınan cihazla, gıda maddelerindeki zirai ilaç kalıntıları tespit edilebilecek.

Samsun İl Özel İdaresi tarafından Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı'na 618 bin liraya alınan cihazla, gıda maddelerindeki zirai ilaç kalıntıları tespit edilebilecek.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne ziyarette bulunularak, yeni alınan cihazları inceledi. Samsun İl Özel İdaresi kaynaklarıyla Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne alınan ve zirai ilaç kalıntılarını tespiti için kullanılan cihazları inceleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Gıda maddelerindeki kalıntıların daha ayrıntılı bir şekilde tespit edilmesi amacıyla bir laboratuvar cihazını Samsun'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü için alınan 618 bin lira değerindeki, zirai ilaç kalıntılarını tespit cihazı (pestisit analiz cihazı) ile ilgili personellerden ve Laboratuvar Müdürü Osman Aydın'dan bilgi alan Vali Aksoy, Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın kapasitesini arttırılması amacıyla İl Genel Meclisi kararlarıyla İl Özel İdaresi tarafından alınan cihazın özellikle gıda maddelerindeki kalıntıları daha ayrıntılı bir şekilde tespit ettiğini söyledi. Vali Aksoy, "Yaklaşık 400 ayrı noktaya bakabilecek kapasiteye sahip Karadeniz Bölgesi'ndeki tek cihaz. Bu cihaz özellikle gıda ürünlerinin ihracatında karşılaşılabilecek sorunların çözümünde çok önemli katkıyı vermiş olacak. Buradan ihraç edilecek tarımsal ürünler burada tahlilleri yapılmadığında diğer bölgelere gidip gelmek durumunda kalınıyordu. Bu da zaman bakımından sorunlara neden oluyordu. Ürünün belki bozulabilme ihtimaline karşı bu almış olduğumuz cihaz önemli bir hizmet vermiş olacak. Özellikle tarım sektörünün daha da gelişmesi, üretilen ürünlerin ihracatında daha kolay yöntemlerle bunu gerçekleştire bilmemiz adına büyük önem taşıyor. İl Özel İdaresi imkanlarıyla Samsun'da tarım sektöründe önemli katkılar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda bazı fidelerin alınıp üreticilere dağıtılması, sulama projelerinin desteklenmesi, Tarım İl Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu araç ve gereçlerin temini gibi bir çok konuda çeşitli katkıları İl Özel İdaresi bütçe imkanları çerçevesinde tarım alanının gelişmesi için ortaya koyuyor. Tarım sektörünün daha iyi bir noktaya taşınması buradaki üreticilerimizin her hangi bir sıkıntı yaşamadan bu ürünleri ihraç edebilir noktaya gelmesi bakımından önemli bir hizmeti Samsun'a ve bölgemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu cihazı burada 24 esasına göre gelen bütün taleplere bakacak şekilde hizmet anlayışıyla yürütecek olan tüm herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Aksoy, daha sonra diğer üniteleri de gezerek, cihazlar hakkında bilgi aldı. Vali Aksoy'un ziyaretine ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Atakum Kaymakamı Salim Demir, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Samsun Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title