Haberler

Karadeniz'de Balık Av Sezonu Açıldı

Karadenizli Balıkçılar, Av Sezonuna "Vira Bismillah" Diyerek Başladı. Tekneleriyle Karadeniz'e Açılan Balıkçılar, İlk Avdan Umduklarını Bulamadı.

Karadenizli balıkçılar, av sezonuna "Vira Bismillah" diyerek başladı. Tekneleriyle Karadeniz'e açılan balıkçılar, ilk avdan umduklarını bulamadı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, 1 Eylül tarihi itibariyle avlanma sezonun başlamasıyla birlikte balıkçılar, kurban keserek denize açıldı ve sezonun ilk avlanmasını yaptı. Av yasağının sona ermesi nedeniyle Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Yalıköy Belediyesi organizesinde bir program düzenlendi. Yalıköy Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen programa Ordu Vali Yardımcısı Murat Gözütok, Fatsa Kaymakam Vekili Bilgehan Bayar, İl Tarım Müdürü Sadi Sadıkoğlu, Köylere Yönelik Hizmetler Müdürü Namık Uzunlar, Trabzon Su

Ürünleri Enstitüsü'nden Dr. Mustafa Zengin, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necati Samsun, Yalıköy Belediye Başkanı Ahmet Ulu ve balıkçılar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, 1 Eylül 2007 tarihi itibariyle çevirme ağlarlarda, 15 Eylül 2007 tarihi itibariyle de trol avlanmasının başladığını söyledi. Sadıkoğlu, "Avrupa'da balıkçılık ile alakalı şartları devlet koymuyor, şartları balıkçılar belirliyor. Çünkü daha fazla avlanmada, kuralsız avlanmada zararı kendileri görecek. Balıkçılıkta amacımız günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır" dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, Yalıköy Limanı'nda Fatsa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan tarafından yapılan duaya eşlik ederek kurban kesiminin ardından Eftal Mutlu'ya ait balıkçı teknesiyle denize açılarak gezinti yaptılar.

Vali Yardımcısı Murat Gözütok, Fatsa Kaymakam Vekili Bilgehan Bayar, Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, Yalıköy Belediye Başkanı Ahmet Ulu da bir müddet sonra su ürünlerine ait bir kayık ile çevirmeli avlanma yapan Fatsa Balıkçılık isimli gemiye gelerek ilk avlanmayı seyrettiler. Vali Yardımcısı Gözütok, yoğun iş programında denize açılmanın kendisini çok rahatlattığını ve ilk defa balık tutuluşunu seyretmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çevirmeli ağda ilk istavritlerin görünmesinin ardından balıkçılar büyük sevinç yaşadılar. Bu gece 00.00 itibariyle avlanma yasağının sona ermesinin ardından denize ilk çevirme ağlarını saran balıkçı teknesinin sahibi Mustafa Mollaoğlu, "Bu gece 2 tane ağ sardık. Ağda 100 kasa istavrit ve çinekop karışımı balık tuttuk. Ama ilk gecede balık bize pek ışık vermedi. Palamudun az çıkması bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bizler balıkçılar olarak eylül ve ekim aylarında tayfa ve mazot masraflarının çıkması için

palamut balığının bol olmasını isteriz ama ilk gecede şok olduk. Biz 2 ayda en az 20 bin kasa palamut balığı hedefliyoruz. Ancak görünen manzara maalesef olmayacak gibi" diye konuştu.

(MY-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title