Haberler

Karabük Ormanlarında Yangın

Karabük Valisi Can Direkçi, Bolkuş Köyü Yakınlarında Çıkan Orman Yangınında 100 Hektar Alanın Zarar Gördüğünü Söyledi.

Karabük Valisi Can Direkçi, Bolkuş köyü yakınlarında çıkan orman yangınında 100 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Vali Direkçi, dün akşam Bolkuş köyü yakınlarında yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Rüzgarın etkisiyle yangının geniş bir alana yayıldığını anlatan Direkçi, "Yangını söndürmek amacıyla tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Karabük Belediyesi'nin, Kardemir'in, Orman İşletme müdürlüklerimizin yangın söndürme araç, gereç ve ekipleri olay yerine geldi. Ankara'dan 2 helikopter daha istendi. Süratle yangın söndürme çalışmaları başladı. Ancak rüzgarın etkisiyle kontrol alma imkanımız uzunca bir süre mümkün olamadı. Geç saatlere kadar çalışmalar ciddi bir biçimde sürdü. Bu sabah yağan yağmurla

kontrol altına alınabildi. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor."

Yangın bölgesinde bulunan yerleşim alanının boşaltıldığını söyleyen Direkçi, sözlerini şöyle tamamladı: "Bölgede yerleşim birimlerinin olması olayın ciddiyetini ön plana çıkarıyordu. Süratle öncelikle yaşlıları ve çocukları tahliye etme talimatı verdik. Jandarma Komutanlığının yardımıyla gerekli tahliye işlemlerini başlattık. Sağlık hizmetlerini ve ambulanslarımızı oraya sevk ettik."

(HK-İÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title