Haberler

Hüseyin Çelik Van'a Aday Olmayacakmış

Güncelleme:

Hüseyin Çelik'in Van B. Belediye Başkanı olacağı iddialarına ilişkin AK Parti Belediye Başkan aday adayı Karabıyık, "Çelik aday olmayacaktır." dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Van Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı iddialarını değerlendiren Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı, "Çelik aday olmayacaktır" dedi.

Van'da son zamanlarda birçok kişi tarafından dillendirilen söylentinin doğru olmadığını vurgulayan Karabıyık, "Çelik kendini siyaset alanında yetiştirmiş liyakatli biridir. Ancak kendisi bizzat aday olmayacağını açıkladı" ifadelerini kullandı.

Van Depremi sonrası Ak Parti Hükümeti tarafından 18 binden fazla konuk, 16 binden fazla da müstakil ev yapıldığını vurgulayan Karabıyık, tarihte az rastlanır bu hizmetlere karşı Vanlıların da seçimlerde hükümeti desteklemeleri gerektiğini ifade etti. Karabıyık, Van'da kime sorulursa sorulsun, herkesin iki partinin yarışacağında hemfikir olduğunu belirtti. Edremit TOKİ sakinlerinden su ücreti olarak alınan 350 TL'nin yanlış olduğunu söyleyen Karabıyık, bu sorunun çözülmesi gerektiğini anlattı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler yaklaştıkça başkanlık için aday adayı olanlar da vaatlerini sıralıyor. Ak Parti'nin 12 yıllık yöneticilerinden ve Ak Parti Edremit Belediye Başkan Aday Adayı olan Abdulhekim Karabıyık, projelerini ve gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Karabıyık, tecrübelerini hizmete dönüştürmek için aday adayı olduğunu vurguladı.

"AK PARTİ'NİN KURULUŞUNDAN BERİ ÇİZGİM AYNI"

1960 doğumlu olduğunu, ilk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladığını söyleyen Karabıyık, açık öğretim fakültesi işletme mezunu olduğunu dile getirdi. Abdulkekim Karabıyık, 2001'den beri Ak Parti'nin içinde olduğunu belirtti. Karabıyık, partinin kuruluşu ile birlikte 2007'ye kadar Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı yaptığını söyleyerek, "2008 ve 2010 yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı yaptım. Bu görevimi elde ettiğim kongreye Başbakan Erdoğan da katılmıştı ve seçimler çok çetin geçmişti. Şimdi ise İl Başkan Yardımcılığı görevimi sürdürüyorum. Şimdi ise 2014 Yerel Seçimler için Edremit Belediye Başkan Adayı Adayı oldum" dedi.

Ak Parti'yi seçmelerindeki en önemli etkenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Karabıyık, "Henüz Ak Parti kurulmamışken biz Başbakan Erdoğan'la tanışıyorduk. Bunda amcam oğlu Abdulalim Karabıyık'ın payı vardır. Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı iken kendisi de İSTAÇ'ta görev yapıyordu. O dönemler İstanbul'un büyük sorunları vardı. Gazetelerde yazardı ve bizler çok iyi hatırlardık: İstanbul'da çöp dağları, su kirliliği, ulaşım sorunu vs. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da çok büyük hizmetlere imza attı. İşte o günlerde biz Erdoğan'ın ileride büyük bir lider olacağını tahmin edebiliyorduk. Erdoğan 2001'de Ak Parti'yi kurduğunda hiç düşünmeden biz de katıldık ve bugüne dek aynı çizgide ilerliyoruz" dedi.

"TECRÜBELERİMİ HİZMETE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUM"

Ak Parti'deki 12 yıllık deneyimini belediye başkanı olarak sürdürme hedefinde olduğunu dile getiren Karabıyık, "Ben bu süre zarfında partinin tüm üst düzey isimleriyle birebir tanıştım. Bugün tanımadığımız bakan yok. Edremit için bize görev verilmesi halinde çok önemli hizmetlere imza atacağımızı söyleyebilirim.

Benim Edremit'i tercih etmemdeki en önemli etkenlerden biri de bu bölgede çok sayıda akrabamız bulunuyor. Diğer kesimlerin çoğuyla da tanışıyorum. Bana görev verilmesi halinde Allah'ın izniyle kazanacağımı düşünüyorum" dedi.

Adaylık sürecinin Genel Merkez tarafından tüm hassasiyetiyle değerlendirildiğini belirten Abdulhekim Karabıyık, "Listede ismi olsun veya olmasın genel merkezimiz yer değişikliği veya yeni bir isim belirleyebilir. Örnek veriyorum, ben Edremit Aday Adayıyım, genel merkez beni farklı bir yerde de değerlendirebilir veya hiç ismi olmayan birini de aday yapabilir. Bu arada benimle beraber birçok isim de Edremit'e aday adayı oldu, yeri gelmişken ben onlara da başarılar diliyorum. Dediğim gibi genel merkezimiz tüm illerdeki aday adaylarını yakın takibe almış. Kimin ne kadar oyu var, kim halktan nasıl bir karşılık buluyor, tüm bunları araştırıyor. Genel Merkezimiz sonuçta düzenli olarak takibini sürdürüyor" diye konuştu.

"ÇELİK BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Van'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup olmayacağı ile ilgili soruları yanıtlayan Karabıyık, "Ben de zaman zaman o tür söylentileri duyuyorum. Ben dolaylı olarak aday olmayacağını duyduğumu söyleyebilirim. Partiden birçok kişiye de kendisi aday olmayacağını söylemiş. Hatta, 'Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını kesinlikle düşünmüyorum. Mersin, Gaziantep gibi şehirlerin belediyesi için de aday olmamı isteyenler vardır. Ben belediye başkanlığı düşünmüyorum' demiş. Sayın Çelik, gerekirse bir televizyon programında da bunu kamuoyuna duyuracağını ifade etmiş" dedi.

Hüseyin Çelik'in kendisini yetiştirmiş, ehliyetli, liyakatli bir siyasetçi olduğunu anlatan Karabıyık, "Hüseyin Çelik bugün partimizin en üstünde bulunan, kendisini çok iyi yetiştirmiş, liyakatli biridir. Memleketimiz için çok faydalı hizmetlere de imza atmış. Ancak aday olup olmayacağı kendisinin takdirindedir" ifadelerini kullandı.

Karabıyık, büyükşehir belediyelerinde 09.11.2013 Cumartesi günü temayül yoklamalarının yapıldığını, seçim sonuçlarının genel merkeze gittiğini söyleyerek, muhtemelen 01 Aralık tarihinde adayların belirleneceğini düşündüklerini söyledi.

"VAN'DA SADECE İKİ PARTİ YARIŞACAK"

Van'da Ak Parti ve BDP'nin yarışacağını anlatan Abdulhekim Karabıyık, "Bugün siz Van'da hiç siyasetten anlamayan birine bile sorsanız, bu şehirde sadece iki partinin yarışacağını söyler. Ben hiçbir parti oy almaz demiyorum. Yeni kurulan partiler var, eski bazı partiler var. Yine muhalefet partileri var, bunlar elbette belli kesimlerin oyunu alacak. Ancak kesinlikle bunların alacağı oy, bunların adayını belediye başkanı yapmaz. Çünkü bu bölgede iki parti yarışacak ve bunlar da Ak Parti ile BDP'dir. Ülkedeki araştırma şirketlerinin anketinde de sürekli Ak Parti ile BDP yarış halindedir" dedi.

Van'da iki partinin burun buruna yarıştığını ve kararsızların hangi partinin kazanacağına karar vereceğini söyleyen Karabıyık, "Yapılan birçok ankette iki parti birbirine çok yakın. Bazı şirketler 1-2 puan Ak Parti'yi, bazıları da BDP'yi önde gösteriyor. Ancak dediğim gibi kararsızların oyu bu seçimi belirleyebilir" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası Van'a çok büyük hizmetler yapıldığını, 18 binden fazla toplu konut ve 16 binden fazla da köylü vatandaşa müstakil evler yapıldığını anlatan Karabıyık, "Kışın zemherisinde inşaatlara başlanarak 18 binden fazla konut yapıldı. Yine Evini Yapana Yardım projesi kapsamında köylü vatandaşlarımıza modern evler yapıldı. Kalıcı konutlar büyük firmalara verildi ve çok kısa sürede bitirildi. Başbakan Erdoğan özellikle talimat verdi ve konutların 18 ayda bitirilmesini istedi. Böyle olunca ister istemez küçük bazı sıkıntılar oldu. Kimi konutun musluğunda sızıntı oldu. Bazılarının elektrik sorunu, bazılarının alt yapı sorunu oldu. Yine sık sık gündeme gelen içme suyu sorunu yaşandı. Van Belediyesi ve Edremit Belediyesi su sorununu çözemeyince partimiz bu soruna el attı. DSİ, 48 kilometre uzaktan devasa borularla yeni bir su şebeke hattı çekti. Edremit'e kadar olan bölüm bitti, bir-iki aya tümü bitecek. Bazı fırsatçı vatandaşlar boru arsalarından geçtiği için çok büyük para istediler ve mahkemelik sorunu oluştu. İnşallah kısa süre içinde içme suyuna kavuşacağız" dedi.

Karabıyık, Edremit TOKİ sakinlerinden su abonelik ücreti olarak 350 TL'nin alınmasının da yanlış olduğunu ve belediyenin bu ücreti düşürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Çelik Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title