Haberler

Kar Yolu Kapattı, Yaşlı Kadının Yardımına AKUT Koştu

Güncelleme:

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki bir mahallede evinde rahatsızlanan 78 yaşındaki Gülsüm Aka'nın yardımına, kar nedeniyle ulaşımda yaşanan güçlük sonrası AKUT yetişti.

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki bir mahallede evinde rahatsızlanan 78 yaşındaki Gülsüm Aka'nın yardımına, kar nedeniyle ulaşımda yaşanan güçlük sonrası AKUT Manisa gönüllüleri yetişti. Aka'ya ilk müdahaleyi yapan AKUT ekibi, sağlık ekipleriyle koordineli çalışarak yollar açılıncaya ve sağlık ekipleri ulaşıncaya kadar durumu acil olmayan kadının başından ayrılmadı.

Hacettepe Mahallesi'ndeki evlerinde eşi 80 yaşındaki İbrahim Aka ve kızı 53 yaşındaki Canan Aka ile birlikte yaşayan Gülsüm Aka, dün saat 21.00 sıralarında üst solunum yollarından rahatsızlandı. İhbar üzerine 112 ekipleri, UMKE paletli ambulansla yola çıkarak mahalleye ulaşmaya çalıştı. Ancak yoğun karın mahalle yolunu kapatması sebebiyle paletli ambulans eve ulaşamadı. Eve dört kilometre kadar yaklaşan paletli ambulans beklerken, AKUT Manisa İl Temsilciliği'nden yardım istendi. Kısa sürede bölgeye gelen AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan önderliğindeki beş kişilik ekip, karla kaplı dört kilometrelik yolu yürüyerek hasta kadının evine ulaştı. İlk müdahaleyi yapan AKUK ekipleri, Aka'nın durumunun acil olmadığını tespit etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler kepçelerin yolunu açtı. Paletli ambulansa alınan Gülsüm Aka, Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aka'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, "Dün gece gelen ihbarda UMKE Acil 112 Paletli Ambulansının Hacettepe Mahallesi'ndeki hasta bir kadına ulaşamadığı belirtildi. Beş arkadaşımla yola çıkarak saat 23.00 gibi mahallenin girişine ulaştık. Ancak yollar kar sebebiyle kapalı olduğu paletli ambulans kadına ulaşamamış. Yürüyerek eve ulaştık. İlk yardım bilgisi olan arkadaşlarımız ilk yaptıkları müdahalede yaşlı kadının durumun acil olmadığın tespit etti. Bu nedenle büyükşehir belediyesinden gelen iş makinelerinin yolu açmasını bekledik. Yol açıldıktan sonra yaşlı kadını ambulansa bindirdik. Ayrıca dün gece yaşlı kadına baktığımız gibi soba dumanından etkilenen bir küçük çocuğu da yardımcı olduk. AKUT olarak kar sebebiyle mağdur olan özellikle köylerimizdeki ve yollardaki vatandaşlarımızın yardımına koşmaya çalışıyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırkağaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title