Haberler

Sivas'ta kar tutmayan bu tarlada garip şeyler oluyor! Araştırılmasını istediler

Güncelleme:

Sivas'ın Hafik İlçesinde çevresinin karla kaplı olmasına rağmen kar tutmayan ve su buharı yükselen geniş bir tarla merak konusu oldu, tarlanın bilimsel açıdan araştırılması istendi.

Sivas'ın Hafik ilçesi yakınlarında bulunan bir tarlada özellikle soğuk havada ve kış aylarında yükselen su buharı dikkat çekiyor. Sivas-Erzincan Karayolu üzerindeki geniş tarla, çevresinin kala kaplı olmasına rağmen üzerinde kar tutmuyor.

Sivas'ta kar tutmayan bu tarlada garip şeyler oluyor! Araştırılmasını istediler

"YER ALTINDA SICAK SU OLMA İHTİMALİ VAR"

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, tarlanın altında termal bir kaynak olabileceğini belirtip bilimsel açıdan incelenmesini istedi. Çetindağ, bölgenin bilimsel açıdan incelenmesi gerektiğini belirtip, "Hafik ilçesine yakın bir noktada tarlada alttan ısınma var gibi buhar çıkıyor. Bunu bizde gördük. Yer altında sıcak su kaynağı olma ihtimali var. Yetkililerin orada bir çalışma yürütüp kontrol etmeleri gerekiyor. Öyle bir durum varsa Sivas belki de ikinci bir termal suya kavuşabilir. Bizler tarafından da en kısa sürede o noktaya gidip bir değerlendirme yapılacak" dedi.

Sivas'ta kar tutmayan bu tarlada garip şeyler oluyor! Araştırılmasını istediler

"İNŞALLAH YANILMAYIZ"

Yetkililerin bu konuda gerekeni yapacağını ifade eden Çetidağ, "Hem Sivas hem de Hafik ilçesine yakın bir sıcak su rezervi bulunabilir. Şuanda dışardan bakıldığında alttan sıcak bir su varmış gibi görünüyor. İnşallah yanılmayız, öyle bir durum söz konusu olursa çok seviniriz. Yetkililer bu konuda gerekeni yapacaklar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hafik Sivas Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

KUL HAKKI:

Tarlada garip şeyler oluyormuş Garip olan sizsiniz ya dünyanın iç katmaninda ateş var ısınan yer altı suyu belki ki yolunu bulmuş o tarlanın altina doğru hareket etmis

118
21
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

O tarla sürülmüş ham ve gevşek toprak haliyle su kar gibi sıvıları emiş gücü tabiki daha yüksek olacak, ayrıca bu tarlanın dışında kalan dağ ova bayırda hiç bir yerde kar yok ki esrarengiz mucizevi tarlalarında da kar olsun : )

86
19
yanıtYanıtla
FLOZOF:

Yağmur duasına çıkılıyordu Bi hoca bulun sorunu söyler size Neden bilim insanı çağırdınız ki.

7
58
yanıtYanıtla
Naci Büyükkal:

Çok ilginç. Umarım deprem belirtisi olmaz.

10
48
yanıtYanıtla
Erkan Dumlu:

Ne alaka hemen dini konuyu getirip sıkıştırdın bu araya haddinizi bilin artık

19
31
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

jeotermal

16
2
yanıtYanıtla
Bravo Stones:

Hicbiride degil sebebi yerin altinda yogun metal kayaclari var hematit gibi sivasa zaten yogun metalik cevher acisindan yerin altinaki isi cok yuksek 33mt de 1 derece artiyor bir nevi radyator gorevi yapiyor

11
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title