Haberler

Kar Bitlis'i Esir Aldı

Bu sezon 7 metre kar yağışının olduğu Bitlis'te beyaz esaret devam ediyor.

Bu sezon 7 metre kar yağışının olduğu Bitlis'te beyaz esaret devam ediyor. İl genelinde 289 köy yolu ulaşıma kapanırken, belediye çevre illerden yardım istedi.

Rahva bölgesinde vatandaşlar tipi ve fırtınadan dolayı dışarı çıkamazken, birçok iş yeri açılamadı. İl genelinde 289 köy yolu ulaşıma kapanırken, buradaki hastalar paletli ambulanslarla kurtarılıyor.

Tek katlı evler ve araçlar kar altında kalırken, kendi çabasıyla evini kardan temizlemeye çalışan bir kadın objektiflere takıldı. Yolları açma mücadelesi veren iş makineleri ise şiddetli tipi ve kar yağışından dolayı arızalanarak yolda kaldı. Bu arada çatılarda biriken metrelerce kar aşağı düşünce alt katta bulunan dükkanların camlarını kırdı.

Yağan 7 metre karı nasıl temizleyeceklerini düşündüklerini belirten Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bölge illerine acil yardım çağrısı yaptı. Alaydın, kendi yağlarında kavrulduklarını ifade ederek, acilen iş kiralık iş makinelerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Alaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünden bu yana devam eden kar yağışı ile bugün kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetre artmış durumdadır. İş makinelerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Eşimizden dostumuzdan ulaşabildiğimize ulaşıyoruz. Özellikle lodere ihtiyacımız var. Bugün esnafımızın birçoğu iş yerlerini açamadı. Okullarımız zaten tatil durumda. Vali Bey'le sabah konuştum, kamu kuruluşlarını da tatil etmemiz gerektiğini ifade ettim. Ciddi bir afetle karşı karşıyayız. İnşallah bu afeti atlatacağız. Kar

Bitlis'i esir aldı diyebiliriz. Şu iki üç gün içerisinde gece gündüz çalışarak toparlanmaya çalışıyoruz. Fakat havalar ısınmadığı sürece bu karı atacak yer de bulamıyoruz. Bu sene yağan kar nerdeyse 7 metreye yaklaştı."

Çok ciddi bir sıkıntı içerisinde olduklarını kaydeden Alaydın, "Ankara'dan arayan arkadaşlarımız da var. AFAD'dan da aradılar. Onların da en azından dikkatlerini çekmeye başladı. Ama gördüğümüz kadarıyla Bitlis kendi yağında kavrulacak. Biz kendi başımızın çaresine bakmayı düşünüyoruz. Bugün olağanüstü bir meclis toplantısı yapacağız. İş makineleri ve yükleme makineleri bulmaya çalışıyoruz. Ama maalesef kiralık da bulamıyoruz. Özellikle güney bölgemizde bulunan illerimizden kiralık araçlara ihtiyacımız

var. Bu bir yardım çağırısıdır. Bütün hemşehrimizin duyarlı olacağına inanıyoruz. Kimin elinde loderi varsa bizlere ulaşırsa memnun oluruz. Merkez haricinde köylerimizde de ulaşım sıkıntısı var. Kara daha fazla esir düşmemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fehmi Alaydın Bitlis Yağan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title