Haberler

Kapalı yüzme havuzunda su tutulamadığı iddiası

Rize'de, sahil kesiminde inşaatı büyük ölçüde tamamlanan kapalı yüzme havuzunda su tutmada sorun yaşandığı iddia edildi.

Rize'de, sahil kesiminde inşaatı büyük ölçüde tamamlanan kapalı yüzme havuzunda su tutmada sorun yaşandığı iddia edildi.

İslampaşa Mahallesi'nde yapılması istenen kapalı yüzme havuzu, 2011 yılında 500 iş gününde teslim edilme şartıyla ihale edildi. Yapılan çalışmaların ardından havuz su ile doldurulmaya başlanan havuzda su tutmada sorun olduğu anlaşıldı. İzolasyon çalışmaları da çare olmayınca yüklenici firma işi tamamlamadan bıraktı. Ardından havuzun yapımı ve su tutmama sorunun giderilmesi için çalışma başlatıldı. İzolasyon çalışmaları ile su kaybı durduruldu. Test sürecinden sonra su kaybı yaşanmaması halinde havuzun hizmete açılması hedefleniyor.

Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Murat Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, havuzun inşa edildiği alanın geçmiş yıllarda belediye tarafından çöp depolama alanı olarak kullanıldığını, çöpün üzerine dolgu yapıldığını belirtti.

Dolgu alanlarında inşaat yapımının çok zor olduğunu ifade eden Yazıcı, "Dolgu alanlarında dolguya özel temel tipini, kum kazığı veya fora kazığı gibi tipleri seçmediğiniz sürece yaşanan titreşimi önleyemezsiniz. Titreşimi almadan bina yaparsanız çatlakların oluşması ve havuzun su tutmaması gayet doğaldır. O nedenle su tutmamasıda buna bağlıdır" dedi.

Hataların üzerini örterek ve geçici çözümlerle sorunun önlenemeyeceğini ifade eden Yazıcı, "Yapılacak uygun teknik çalışmalar ile havuzun su tutmaması önlenebilir ama geçici izolasyon tedbirleri ile bu sadece birkaç yıl önlenebilir yapısal hata ortadan kalkmamış olur. Bu yıl olmasa seneye yine çatlaklar oluşur ve su kaybı yaşanır. Bunun için havuzun yeni baştan ele alınarak sorunun kökten çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

-Deniz ile havuz arasına duvar yapılacak

Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri yaşanan sorun nedeniyle havuzun teslim alınmadığını, bölgede aşırı dalga olması sonucu binada titreşim yaşandığını, sorunun titreşimlerden kaynaklandığını tahmin ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Yazıcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title