Haberler

Kanserli Sokak Köpeği Lazerli Tedavi ile İyileştirildi

Antalya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan meme kanserli çoban köpeği, lazer terapi yöntemiyle tedavi edildi

Antalya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan ve meme kanseri olan dişi köpek, tedavi edildi.

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Mutlu Karacaoğlu, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Konyaaltı Sokak Hayvanları ve Geçici Rehabilitasyon Merkezinde bulunan meme kanseri olan çoban cinsi köpeği lazer terapi yöntemiyle tedavi ettiklerini söyledi.

Hayvanın bir süredir rehabilitasyon merkezinde bulunduğunu anlatan Karacaoğlu, "Köpeğe meme kanseri teşhisi koyulduktan sonra 3.5 saatlik lazer terapi ameliyatı gerçekleştirdik. Kanserli memelerini de aldık. Şimdi iyileşme sürecinde. Bir haftalık bakım süresi var" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise bu tür ameliyatların özel kliniklerde gerçekleştiğini vurgulayarak, "Antalya'da hayvan barınaklarında bir ilk olan lazer terapi ve cerrahi ameliyat yöntemiyle kanserli hayvanları da artık tedavi ediyoruz. Bu tedavi yöntemiyle belediye olarak bir ilke imza attık" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Mutlu Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title