Haberler

Marmara bugün beşik gibi! 5.1'lik depremin ardından 40 artçı oldu

Güncelleme:

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener Gemlik merkezli 5.1'lik depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Özener, "Şu ana kadar 40 deprem oldu. Artçı depremlerin en büyüğü 3.8. Artçıların 9 tanesi 3'ün üzerinde." dedi.

Sabah saatlerinde Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul dahil birçok kentte hissedilen 5.1 şiddetindeki deprem panik yarattı. Depremle ilgili konuşan Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 40'a yakın artçı sarsıntı olduğunu söyledi.

"ŞU ANA KADAR 40 ARTÇI SARSINTI OLDU"

Özener, bölgede 40'a yakın deprem meydana geldiğini vurgulayarak, "Şu ana kadar 40 deprem oldu. Artçı depremlerin en büyüğü 3.8. Artçıların 9 tanesi 3'ün üzerinde. Marmara'da iki kol var. Bu bölge Marmara içerisinde aktif bir yer. Tarihsen dönem kayıtlarına baktığımızda bu bölgede daha önce de büyük depremler meydana geldi. Marmara'da bir deprem bekliyoruz ama bu Marmara'daki her depremin o deprem olduğu anlamına gelmesin. Marmara'da yaklaşık yılda 9 tane deprem meydana gelmekte." dedi.

KANDİLLİ'DE DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMAHaluk Özener

"BÖLGE SİSMİK OLARAK AKTİF"

Bölgenin aktif olduğunu belirten Özener şöyle devam etti: "2020 yılından bu yıl 15 Ağustos'a baktığımız zaman da Marmara bölgesinde 3 bin tane irili ufaklı deprem oldu. 2023 yılına bakarsak da Avşa-Balıkesir açıklarında 4.4'lük depremler yaşadık, dediğim gibi bölge sismik olarak aktif bir bölge."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandilli Rasathanesi Haluk Özener Kandilli Marmara Deprem Deprem Doğal Afetler Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Zohan Coharyan:

Büyük Marmara Depremi yaklaşık 250 yılda bir oluyor. En son yaşanan ve orta marmara fayının kırılmasıyla gerçekleşen Büyük Marmara Depreminden bu güne 257 yıl geçti. Her an bu fay kırılabilir. O gün geldiğinde İstanbul'da çok büyük bir yıkım olacak. Ama kimseye bunu anlatamıyoruz.

13
2
yanıtYanıtla
EFE KARAHANLI:

Bu saatten sonra yapacak bir şey yok çünkü İstanbul'un %90'ı yıkılıp yeniden yapılması gereken binalardan oluşuyor ayrıca yolların darlığı, bilinçsiz yerleşim yapılması da cabası yani İstanbul'u düzeltmek için önce boşaltmak gerekiyor peki boşaltmaya kalksalar 20 milyon insanı nereye gönderecekler.? Yıkım yaşanacak kaçınılmaz son.!

yanıt12
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title