Haberler

Kanbay'ın Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne Atanması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanan Derya Kanbay'ın KKTC Cumhurbaşkanlığı'na gelişi- Kanbay'ın Cumhurbaşkanlığı'nda askeri törenle karşılanması - Kanbay'ın KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya güven mektubunu sunması - Hatıra fotoğrafının çekilmesi LEFKOŞA (AA) Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanan Derya Kanbay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya güven mektubunu sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanan Derya Kanbay'ın KKTC Cumhurbaşkanlığı'na gelişi- Kanbay'ın Cumhurbaşkanlığı'nda askeri törenle karşılanması - Kanbay'ın KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya güven mektubunu sunması - Hatıra fotoğrafının çekilmesi LEFKOŞA (AA) Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanan Derya Kanbay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya güven mektubunu sundu.Haili İbrahim Akça'nın görev süresini tamamlamasının ardından Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanan Kanbay'a Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tören düzenlendi. Kanbay, Cumhurbaşkanlığı'na İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle karşılandı. Kanbay daha sonra askeri selamladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu'na geçildi.Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu'nda gerçekleşen törende Kanbay, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya güven mektubunu sundu.Törende, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve elçilik yetkilileri hazır bulundu.Derya Kanbay törende yaptığı konuşmada "İnşallah bu güzel ülkede güzel işler yapacağız" dedi.- Akıncı: "Hayalimizin gerçeğe dönüşmesinin sizin dönemde gerçekleşmesini dilerim"Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Kanbay'ın görev süresinin huzur ve sağlık içinde geçmesini diledi. Türkiye ile KKTC arasında tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu belirten Akıncı, "Türkiye ile KKTC arasında dostluk, kardeşlik ilişkilerini artmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı. Kıbrıs sorununda önemli bir dönemden geçildiğini söyleyen Akıncı, "Güven ve eşitlik içinde anlaşmaya ulaşmayı diliyorum. Bu KKTC ile Türkiye'nin ortak inancı. Hayalimizin gerçeğe dönüşmesinin sizin döneminizde gerçekleşmesini diliyorum" şeklinde konuştu. Kanbay daha sonra Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ve KKTC'nin ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabrini ziyaret etti.- Derya Kanbay kimdir'Görevine bugün başlayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 2 Ocak 1954'te İstanbul'da doğdu.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1976 yılında mezun olan Kanbay, çalışma hayatına 1977'de Konsolosluk ve Hukuk İşleri Dairesi'nde "Aday Meslek Memuru, İkinci Katip" olarak başladı.Kanbay, 40 yıla yakın çalışma hayatı boyunca konsolosluk, başkatiplik, büyükelçilik müsteşarlığı, daire başkanlığı, bakanlık müşavirliği, teftiş kurulu başkanlığı, genel müdürlük ve büyükelçilik gibi birçok önemli görev üstlendi.Tokyo, Bonn, Lahey, Abuja, Bağdat ve Lübliyana Büyükelçilikler ile Gümülcine ve Frankfurt Başkonsolosluklarında da görev yapan Derya Kanbay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Lefkoşa Büyükelçiliği Mustafa Akıncı Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title