Haberler

Kanadından yaralanan puhu kuşu, ampute edilmekten kurtarıldı

Güncelleme:

Kanadından yaralanan puhu kuşu, ampute edilmekten kurtarıldıKIRIKKALE Kırıkkale'de elektrik akımına kapılarak kanadından yaralanan puhu kuşu, ampute edilmekten kurtarıldı.

Kanadından yaralanan puhu kuşu, ampute edilmekten kurtarıldı

KIRIKKALE Kırıkkale'de elektrik akımına kapılarak kanadından yaralanan puhu kuşu, ampute edilmekten kurtarıldı.

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yaşayan fahri av müfettişi M.Y. isimli vatandaş, kadından yaralı halde bulduğu puhu kuşunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. İlk tedaviyi gören doğa korumada gören PUHU kuşu, Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Elektrik akımına kapıldığı tespit edilen puhu kuşu, tedavi sürecinin başarılı geçmesi neticesinde ampute edilmekten kurtuldu. Tedavisinin tamamlanmasının ardından da doğaya salınacak. Veteriner Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mert Feyzullah Çoban, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, puhu kuşunun kanadından yaralandığını ifade ederek, yapılan cerrahi müdahale ile ampute edilmesine gerek kalmadığını söyledi.

"Tekrar doğaya salınacaktır"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden getirildiğini anlatan Çoban, "Kanadını açtığımız zaman yaralanmayı gördük. Yaralanmanın tam sebebi bilinmiyor şuan. Elektrik kaynaklı da olabiliyor. Bazen halk taşlayabiliyor da sebepsiz yere. Gerekli cerrahi müdahaleyi yaptığımız zaman kanadını ampute etmemize gerek görmedik. Sargı ve alan kısıtlaması uygulayarak, bir haftalık tedavi uyguladık. Şuanda durumu iyi gidiyor. Belki bir iki haftaya doğaya salmayı düşünüyoruz. Gerekli tedaviler bittiği zaman hocalarımız da ön gördüğü zaman tekrar doğaya salınacaktır" dedi.

Puhu kuşun özelliklerinden de bahseden Çoban, "Bu kuş türü, baykuşun daha büyük ırkı olan puhu diye geçer. İç Anadolu Bölgesinde bu benim 4'üncü hastam oldu. Ayda bir kesin geliyor. Hep kanadından dolayı. İç Anadolu da etle beslenen avcı bir yabani hayvandır. Ayaklarını kullanırlar. Bunların ayak kemikleri daha kalındır. 15-20 kilogramı kaldıracak güçleri var ayaklarında. Ayağıyla direk parçalama odaklı gelirler. Ama siz bir şey yapmazsanız o da size bir şey yapmaz. Doğanın kanunu budur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Delice Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title