Haberler

Kanada Başbakanı Trudeau, Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü

Güncelleme:

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile başkent Ottawa'da bir araya geldi. Görüşmede, İsrail'in Refah'ta planladığı saldırılar ve bölgeye etkileri ele alındı. Ayrıca, ramazan ayının yaklaşmasıyla Kudüs ve diğer kutsal mekanların statükonun korunmasının önemi vurgulandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, başkent Ottawa'da Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü.

Kanada Başbakanlık Ofisinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Trudeau'ya görüşmede, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ile Uluslararası Kalkınma Bakanı Ahmed Hussen eşlik etti.

Görüşmede, Trudeau ile Kral Abdullah, İsrail'in Refah'ta planladığı saldırılarının yanı sıra bu saldırıların bölgeye sığınan sivillere etkilerini konuştu.

İki lider, bölgede kalıcı ateşkesin tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak ramazan ayının yaklaşmasıyla Kudüs ve diğer kutsal mekanlardaki statükonun korunmasının önemini dile getirdi.

Trudeau, görüşmede, İsrailli esirlerin serbest bırakılması gerektiğini yineleyerek Filistinli sivillerin korunmasının ve Gazze'ye insani yardımın sürdürülmesinin önemine işaret etti.

İki devletli çözüm için çabaların yeniden başlatılması gerektiğini söyleyen Trudeau, Kanada ve Batı dünyasındaki Müslüman karşıtlığı, antisemitizm ve Arap karşıtlığındaki artışı kınadığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ürdün Kralı Abdullah Justin Trudeau Kanada İsrail Ottawa Ürdün Kudüs İsrail Orta Doğu Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title