Haberler

Kan donduran iddia: Karabağ'da hezimete uğrayan "Ermeni taburu", Türkiye'de canlı bomba eylemleri için hazırlık yapıyor

Güncelleme:

PKK/YPG bünyesinde faaliyet gösteren ve kendilerine "Ermeni taburu" diyen teröristler, Karabağ'daki yenilginin ardından Suriye'ye döndü. Yaşadıkları hezimeti unutturmak isteyen teröristlerin Türkiye, Azerbaycan ve Rusya'da sivil hedeflere yönelik canlı bomba eylemleri için hazırlık yaptığı öne sürüldü.

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin Nisan-2019'da çoğu paralı asker olmak üzere Ermeni gruplardan oluşturduğu sözde taburun Karabağ yenilgisinin sorumlusu olarak gördükleri Rusya, Türkiye ve Azerbaycan'da sivillere yönelik canlı bomba eylemleri gerçekleştirmeyi planladığı iddia edildi. Taburun üyeleri arasında Ermenistan ordusundan generaller de bulunuyor. Güvenlik kaynakları, "Türkiye'nin başarılı operasyonları nedeniyle rahat hareket edemeyen bölücü örgütün sözde Ermeni taburu, ateşin çocukları gibi oluşumlarla gündem olmaya ve bölgede tutunmaya çalıştıkları, ancak kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacakları" değerlendirmesinde bulundu.

CANLI BOMBA SALDIRISI

Yeni Şafak'ın haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bünyesinde faaliyet gösteren sözde Ermeni taburu, Dağlık Karabağ'da ateşkes ilanının ardından Suriye'ye döndü. Bölgedeki kaynaklar, Suriye rejimi ile iyi ilişkilere sahip sözde taburun rejim kontrolündeki bölgelerde rahat hareket ettiği, faaliyet planlamalarını buralarda yürüttükleri bilgisini verdi. Edinilen bilgiye göre, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da uğradığı ağır yenilginin ardından PKK'lı Ermeni gruplar, ses getirici eylem planlamalarına yöneldi. Bölge kaynakları, sözde Ermeni taburunun Karabağ yenilgisinin sorumlusu olarak görülen Rusya da dahil olmak üzere Türkiye ve Azerbaycan'da sivil hedeflere yönelik canlı bomba eylemleri gerçekleştirmeyi planladıkları yönünde bilgiye ulaşıldığını kaydetti.

ERMENİ GENERALLER DE VAR

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin desteği ile Nisan 2019'da çoğunluğu paralı asker 30-40 kişilik bir Ermeni gruptan sözde tabur oluşturulmuş, Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolünde bulunan Tel Temir'de kurulan terörist gruba, 2017 yılında Rakka'da DEAŞ ile çatışırken öldürülen "Nubar Ozanyan"ın adı verilmişti. Sol ideolojiye sahip farklı ülkelerin Ermeni asıllı vatandaşlarından oluşan Nubar Ozanyan Ermeni Taburu, SDG bünyesinde faaliyet gösteriyor. Yöneticileri arasında Ermenistan ordusunda halen çalışan ve de emekli olmuş Ermeni askerler de bulunuyor. Bugüne kadar çoğunlukla Suriye'de faaliyet gösteren sözde tabur, PKK/PYD-YPG elebaşları tarafından Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara katılmak için Dağlık Karabağ'a gönderilmişti.

"KENDİLERİNİ BEKLEYEN ACI SONDAN KURTULAMAYACAKLAR"

Güvenlik kaynakları, son dönemde Türkiye'nin başarılı operasyonları nedeniyle dengesi bozulan terör örgütünün rahat hareket edemediğini anımsatırken, son dönemde bölücü örgütün, sözde Ermeni taburu, ateşin çocukları gibi oluşumlarla gündem olmaya çalıştığına işaret etti. Kaynaklar, teröristlerin bölgede tutunma çabasını gösteren bu tür isim değişikliklerinden umduklarını bulamayacaklarını belirtirken, "kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacakları" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Karabağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (21)

yörük:

sonunda Ermenistana da gireceğiz bu ermeni terör örgütü pkk yı bitirmek için.

19
4
yanıtYanıtla
Nuri:

Allah düşmanın da şereflisini versin.

21
1
yanıtYanıtla
oguz:

bu ermeniler tasmasız gezemiyorlar hepsine tasma şart

18
1
yanıtYanıtla
mmıstık:

merak etme cami duvarına işeyenleri gördük, kaşınanı kaşırlar ;)

yanıt3
yanıt0
ALİCAN:

Cumhurbaşkanımızın dediğine göre Ülkemizde 100. 000 ermeni kaçak olarak çalışmaktadır. Ermenistan içimizdeki hainlerden canlı bomba bulabilir. Ermeniler Rus, Fransız veya İngilizlerin himayesinde vahşi, olabilir ama Tek başlarına kaldıkları zaman tıpkı Karabağda olduğu gibi uysal kediye dönerler. . Ülkemizde altın ticareti ile uğraşan yani ülkemizin kaymağını yiyen bugün masum ama fırsatını buldukları zaman vahşileşen bu mutlu azınlığın ve kaçaklarının ülkelerine gönderilmesi gerekir.

14
5
yanıtYanıtla
Akvatansever:

Bulmasina gerek varmi duvari atlayan ulkeye giriyor.

yanıt0
yanıt0
Baran:

Canlı bombalara alışkınız biz oğlum gönderin. Şunuda unutmayın hiç bir türk cephede savaştan kaçmaz

14
4
yanıtYanıtla
boş konuşma:

Boş boş konuşma. Ne demek gönderin? Zarar gören kendimiz ya da çok yakınımız olmayınca böyle boş boş rahat rahat konuşabiliyor insan.

yanıt0
yanıt0
Tarik:

Dirilisi az izle.

yanıt0
yanıt0
AHMET:

Burada barınan kaçaklarını hemen sınırdışı etmek lazım araya canlı bombalarını karıştırmasınlar

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title