Haberler

Kamer Genç Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Pankreas kanseri teşhisiyle uzun bir süredir hastanede tedavi gören Tunceli eski milletvekili Kamer Genç, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir tedavi gören eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç, hayatını kaybetti. CHP'li Veli Ağbaba'da acı haberi "Eski milletvekilimiz Kamer Genç vefat etti." cümlesiyle duyurdu.

CHP LİDERİ BUGÜN ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün öğle saatlerinde İstanbul'a gelmiş ve bir süredir kanser tedavisi gören Kamer Genç'i gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde ziyaret etmişti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının soruları üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Allah sağlık versin, şifa versin demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor" demişti.

VASİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz gün Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, uzun süredir hastanede tedavi gören Kamer Genç'in "Bana bir şey olursa, beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gömün" vasiyetinde bulunduğunu açıklamıştı.

Kamer Genç, tedavi gördüğü hastanede en son bu fotoğrafı vermişti.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Genç'in cenaze töreninin programı belli oldu. Ailesi tarafından belirlenen programa göre, Kamer Genç için 24 Ocak Pazar günü saat 14.00'te Kartal Cemevi'nde tören düzenlenecek. Törenden sonra Kamer Genç'in cenazesi memleketi Tunceli'ye gönderilecek. 25 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da ilk tören Tunceli Cemevi'nde düzenlenecek. Ardından, saat 12.00'de Nazımiye Cemevi'ndeki yapılacak törenin ardından, Kamer Genç doğduğu Ramazan Köyü'nde toprağa verilecek.

KAMER GENÇ KİMDİR?

18., 19., 20., 21. ve 23. Dönem Tunceli Milletvekili Kamer Genç 1940 yılında Tunceli'de doğdu. 1960 yılında Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. 1966 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İltisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazandı ve Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi.

1983-1987 yılları arasında mali müşavirlik yaptı. Ardından dört dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1999'a kadar TBMM Başkan Vekilliği yaptı. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçildi.

Kamer Genç, Sevim Genç'le evli ve iki çocuk babasıydı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500

Yorumlar (332)

Bursali:

zalimin tekiydi

89
20
yanıtYanıtla
bosnalıMobil-ANDROID:

Allah rahmet eylesin gerçek bir vatansever ve Atatürkçüydü mekanı cennet olsun

29
68
yanıtYanıtla
Cantürk:

Acaba Toprak kabuledecekmi. ????????

54
42
yanıtYanıtla
DARDANEL:

Ömrünü Allah yolunda harcamayanlara niye Rahmet dilersiniz bu da ayrı bir komik,

56
24
yanıtYanıtla
Allah rahmet eylesin:

Tamer genc devlet adamligina yakisir Ileri görüslü dürüst bi atatürkcü idi türk bayragina sarin demeside onun kim oldugunu gösteriyor zaten, yobazlar saray ugruna kefene sarildilar o son yolculugunda bile türk bayragina sarilmak istemis

29
39
yanıtYanıtla
ayhanbircanMobil-ANDROID:

iyi olmuş

19
47
yanıtYanıtla
ceyyar79:

nesi iyi olmuş ayhanbircan?. bende diyorum ki allah rahmet eylesin. allah geride kalanlarına sabır versin. ne demek istiyorsun. birgün sana da gelecek Azrail. o nefesi vereceksin merak etme.

yanıt0
yanıt0
YİLMUT:

BURADA DİNDAR AYAKLARINDA GEÇİNEN. . . DİNDARLIĞI KİMSEYE BIRAKMAYAN. . . KENDİLERİNİ DE AKP TARAFTARI OLARAK TANITAN YALAKALAR. . . EN AZINDAN RAHMETLİ OLMUŞ BİRİNE SAYGILI DAVRANMASINI ÖĞRENİN. . . SEVMEYEBİLİRSİNİZ AMMA VE LAKİN O ZAMAN DA SESİNİZİ ÇIKARMAYIN. . . SİZ NE BİÇİM İNSANLARSINIZ. . . .

39
26
yanıtYanıtla
AynenMobil-IOS:

Ateş'i bol olsun

22
36
yanıtYanıtla
akplilere cagri:

azrail tayyip erdogana gelince hepbirlikte kefen giyip Hazir olun hepinizden topluca kurtulalim insallah böyle dedim diye azminat davasi acmazsiniz cok alisiksiniz bu islere

23
34
yanıtYanıtla
Tüm 332 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title