Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de Açıklaması

"Buralarda Ramazan bir başka güzel olduğu gibi bayramın lezzeti de bir başkadır" "Bayramlar müstesna günler. Bu günlerde, küskünlerin barışması, yaşlıların sorulması, çocukların sevindirilmesi, hastaların ziyareti ve benzer çok sayıda güzellikler yaşanıyor"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Yılmaz, "Buralarda Ramazan bir başka güzel olduğu gibi bayramın lezzeti de bir başkadır. Bayramlar müstesna günler. Bu günlerde, küskünlerin barışması, yaşlıların sorulması, çocukların sevindirilmesi, hastaların ziyareti ve benzer çok sayıda güzellikler yaşanıyor" dedi.

Ramazan Bayramı'nı baba ocağında geçiren Yılmaz, Bingöl Valiliğince Polisevi'nde düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, burada Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekilli Eşref Taş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş ile törene katılanların bayramını kutladı.

Bakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramların küskünlerin barışması, yaşlıların sorulması ve çocukların sevindirilmesi bakımından istisnai günler olduğunu belirterek, Ramazan bayramının barışa ve huzura vesile olmasını diledi. Yılmaz, şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Şimdi bayramı yaşıyoruz. Bayramı memleketim Bingöl'de geçiriyorum. Buralarda Ramazan bir başka güzel olduğu gibi bayramın lezzeti de bir başkadır.  Bayramlar müstesna günler. Bu günlerde, küskünlerin barışması, yaşlıların sorulması, çocukların sevindirilmesi, hastaların ziyareti ve benzer çok sayıda güzellikler yaşanıyor. Özellikle bizim bu yörelerimizde bunları çok daha yoğun bir şekilde görüyoruz. Çok şükür hala mahalle, komşuluk kavramı buralarda çok çok canlı. Bütün bayramları Bingöl'de hemşehrilerimle geçirmeye çalışıyorum. Bu vesile ile hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum."

Bakan Yılmaz, daha sonra Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneğini ziyaret ederek, dernek başkanı Naim Tan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bugüne kadar ebediyete intikal eden şehitler için dua okuyan Bakan Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Atalay ve çalışanların bayramını kutladı.

Bakan Yılmaz, Bingöl Devlet Hastanesi ile Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni de ziyaret ederek burada tedavi gören hastaların bayramını kutladı, hediye paketleri verdi. Bakan Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sevgi Evlerine de bayram ziyaretinde bulundu. - Bingöl

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Politika Güncel Haberler

title