Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz -

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'nin geneline bakıldığında toplam istihdamın yüzde 55'i hizmet sektöründe çalışıyor" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Türkiye'nin geneline bakıldığında toplam istihdamın yüzde 55'i hizmet sektöründe çalışıyor" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi tarafından Ilıcalar beldesinde yaptırılan Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri Açılış Töreni'ne katıldı.

Bakan Yılmaz, tesisin açılışında yaptığı konuşmada, hizmete geçecek termal tesislerin sadece Bingöl'e değil bütün bölge halkına hitap edeceğin belirterek, "Burada Allah'ın bize lütuf ettiği çok güzel bir nimet, bir şifalı suyumuz, termal kaynağımız var. Bu kaynağımızı çok çeşitli şekillerde değerlendirmek mümkündür. Turizm, sağlık, eğitim amaçlı ileride inşallah seracılık gibi tarımsal üretim gibi değişik konularda değerlendirmek mümkün ve biz de bunun arayışıyla yola çıktık" diye konuştu.

Bingöl Üniversitesi'nin şemsiyesi altından hizmet verecek termal tesislerin hem bölgenin imajını değiştireceğini hem de bölgeye turist çekeceğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin geneline bakıldığında toplam istihdamın yüzde 55'i hizmet sektöründe çalışıyor. İstihdamın en büyük kaynağı hizmet sektörüdür. Bugün Türkiye'nin geneline de bir bakın toplam istihdamımızın yaklaşık yüzde 25'i tarımda, yüzde 20'si sanayide, geriye kalan yüzde 55 ise hizmet sektöründe çalışıyor. Otelciliktir, finanstır, ticarettir, turizmdir bu alanlarda çalışıyor. Bingöl'de de istihdam meselesini çözmemizde tabii ki tarım ve sanayi çok önemli ama yine en önemli olan hizmet sektörüdür. Hizmet sektörlerini biz geliştireceğiz ki insanımıza daha çok aş daha çok iş verebilelim."

Bingöl'de kalkınma sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Bizim derdimiz hizmet, bizim derdimiz çoluk çocuğunuza daha iyi bir gelecek hazırlamak. Başkaları ideolojik siyaset yapabilir, başkaları slogan siyaseti yapabilir, kimlik siyaseti yapabilir, farklı amaçlarla siyaset yapabilirler ama bizim siyasetteki amacımız vatandaşımıza daha fazla hizmettir. Genelde de bunu yapıyoruz özelde de bunu yapıyoruz" dedi.

- Çözüm süreci

Demokrasi alanında atılan adımlara da değinen Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Kimin bir derdi varsa kimin bir sorunu sıkıntısı varsa AK Parti hükümetimiz bu sorunları çözmeye çalışıyor. Bu devlet, bu yöneticiler halka efendilik yapmak için yok, halka hizmet etmek için var. Bu anlayış ile hizmet yapmaya devam edeceğiz. Bingöl'de de, bölgemizde de görüyorsunuz bir huzur ortamı var. Uzun bir zamandır çok şükür bir ölüm haberi almıyoruz, bir çatışma haberi almıyoruz ve inşallah bu çözüm süreci dediğimiz süreç bittiği zaman, buralar çok daha huzurlu olacak. Süreç ile birlikte çok daha rahat hizmetler yapılacak, yatırımlar gelecek, özel sektör çok daha fazla buralara ilgi gösterecek, turist çok daha fazla ilgi gösterecek."

Konuşmasının son bölümünde 30 Mart seçimlerinin önemini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Önümüzde 30 Mart yerel seçimleri var. Bu seçimler çok çok önemli. Türkiye tarihinin belki en önemli seçimlerinden birini yaşayacağız. Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesi adına çok kritik bir seçim yaşayacağız. Ben inanıyorum ki Bingöl halkı, halkımız bu seçimin önemini bilerek, bunun sadece yerel bir seçim olmadığını, yerel seçimin çok ötesinde Bingöl için Türkiye'miz için bir anlam ifade ettiğini bilerek, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz ve her şeyden önemlisi ülkemiz için çok önemli bir seçim olduğunu bilerek gidecek ve vatandaşlık görevini yerine inşallah getirecek."

Törene, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl Üniversitesi Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title