Haberler

Kale Gıda Fortune 500'de

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin sıralamasını belirleyen Fortune 500 araştırmasının beşinci yılı, gala gecesiyle kutlandı.

Düzenlenen gala gecesinde Kaya Üzen'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kale Gıda Çanakkale'nin gururu oldu.

İstanbul Four Seasons Bosphorus Hotel Atik Paşa Salonu'nda gerçekleşen törende, listede yüksek performanslarıyla büyüme kaydeden şirketlere ödül verildi. Fortune 500'ün Türkiye sıralamasına girerek 398. Olan Kale Gıda Çanakkale'nin gururu oldu. Gala gecesinde konuşan Kale Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen Fortune Dergisinin düzenlediği Türkiye araştırması sonucu ilk 500 şirketten biri olmanın gurunu yaşıyoruz dedi.

Gecenin ev sahibi Fortune Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu beş yıl boyunca Fortune 500 çalışmasına büyük ilgi gösteren ve Mali verilerini paylaşarak iş dünyasının şeffaflaştırılmasına destek veren tüm katılımcı şirketlere teşekkür etti. Fortune 500 Gala Gecesi sponsorlarından olan Turkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv ; " Fortune 500 listesinde yer almanın ABD'de, tüm dünyada ve Türkiye'de çalışan, üreten, ekonomiyi büyüten şirketler için önemli bir başarı olduğunu belirterek "Şirketlerimizin başarılarını kutlamak, hem de işbirliklerini artırmak için, karşılıklı öğrenme fırsatları da yaratan bu etkinliğe ve Fortune500'e destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Fortune Türkiye'yi, ödül alan ve listede yer alan tüm şirketlerimizi kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz" dedi. Gala gesesinde "Küresel ve bölgesel gelişmeler ışığında Türkiye sürdürülebilir büyümeyi nasıl yakalar?" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Panelde TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv Türkiye'nin geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleşen Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi'nin sponsorları arasında Çelik Motor Filo Kiralama, Collection Damas, Johnny Walker - Black Label, Netlog Lojistik Grubu, Odger Berndtson Türkiye yer aldı. Fortune 500 gala gecesinde listede yüksek performans gösteren toplam 5 şirkete sırasıyla ödül verildi. İlk ödülü 41.4 milyar lira net satış geliri ile Tüpraş, Türkiye'nin ihracat şampiyonu olan Türk Hava Yolları, 2011 yılında En yüksek kar açıklayan Fortune 500 Türkiye şirketi olan, Türk Telekom, örtüne 500 Türkiye sıralamasında geçen yıl net satışlarını en çok artıran Denizyıldızı Petrokimya, Şirketlerin genel anlamda karları gerilerken, geçen yıl karını en fazla artıran Karsan Otomotiv ödüllerini aldı.

Fortune 500'e girerek Türkiye'nin en büyük 500 şirketi seçilen Kale Gıda Çanakkale'yi başarı ile temsil etti. Düzenlenen gala gecesinde konuşan Kale Gıda Yöetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen "Fortune dergisinin düzenlemiş olduğu Türkiye sıralamasında en iyi 500 büyük şirketin arasında 398'inci olmanın keyfini ve gurunu yaşıyoruz. Bu akşam Fortune Dergisinin davetlisi olarak buradayız. Güzel bir program gerçekleştirildi. Kendileri bizleri tekrardan onurlandırdılar. Bu arada Ümit Boyner'i Fortune 500 ile izleme ve dinleme fırsatına sahip olduk. Panelistler nitelikli ve kaliteli konuşmalar yaptılar. Amacımız hedefimiz, firmamızı daha iyi boyutlara getirmek, kendisine, çevresine, Çanakkale'mize ve ülkemize faydalı bir şirket olmaktır. İhracatta da önümüzdeki günlerde birtakım hedeflerimiz olacaktır. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Kale Gıda'yı Çanakkale'nin örnek bir firması yapma halinde, amacında ve hedefindeyiz. Hem yarattığı katma değer hem de yarattığı ihracat ile ilini ve ülkesini yukarıya taşıyan bir büyük ölçekli formda olmasını hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fortune Türkiye Süreyya Ciliv Çanakkale Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title