Haberler

Enkazdan 96 saat sonra kurtarılan öğretim görevlisi, belgeselde gördüğü yöntem sayesinde hayatta kalmış

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremde enkazdan 96 sonra kurtarılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Arif Gürler yaşadıklarını anlattı. Güler, "Acıktığımda böcek yedim. Elbiseden yırttığım parçayı idrarla ıslatıp su ihtiyacımı karşıladım. Bir belgeselde öğrenmiştim, öyle yaptım" dedi.

Merkez Onikişubat ilçesinde 8 katlı binanın 4. katında yaşayan ve deprem sonrası kaldığı enkazın altından 96 saat sonra ekiplerce çıkarılan Arif Gürler, topraktaki bitki ve böcekleri yiyerek hayatta kaldığını söyledi.

"ACIKTIĞIMDA BÖCEK YEDİM"

Toprak altında kaldığı süreçte eşini ve çocuklarını düşündüğünü anlatan Gürler, "Acıktığımda böcek yedim. Toprağın içinde ne bulduysam yedim, vitamin değeri olan bitkiler de var, böcekler de var. Yeter ki yemeye cesaret et. Elbiseden yırttığım parçayı idrarla ıslatıp su ihtiyacımı karşıladım. Bir belgeselde öğrenmiştim, öyle yaptım. Maneviyatınız iyi ise içeride karanlığa ışık yakıyorlar." diye konuştu. Yaklaşık 25 yıllık eğitimci olduğunu belirten Gürler, kurtarılacağına hep inandığını kaydetti.

Enkazdan 96 saat sonra kurtarılan öğretim görevlisi: Böcek yedim, yırttığım parçayı idrarla ıslatıp su ihtiyacımı karşıladım

"AKADEMİSYEN ARKADAŞLARI BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI"

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım da Gürler'i ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Yasım, Güler'in 96 saat sonra yaşadığını öğrenince üniversitedeki tüm akademisyenlerin büyük sevinç yaşadığını, rektörlük olarak depremden etkilenen tüm vatandaşlar için üniversitenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini aktardı. Üniversite olarak 2 günde yaklaşık 15 bin vatandaşa destek sağladıklarını anlatan Yasım, "Deprem boyunca yaklaşık tam kayıt tutulamadı ama 5 ila 10 bin arasında kişi hastaneye giriş yaptı. Bir kısmı hafif, bir kısmı da durumu ağır olanlar vardı. Maalesef vefatlarımız da oldu. Durumu çok kötü olan hastaların bir kısmını çevredeki illere, Kayseri, Konya ve Ankara'ya yolladık. Şu anda yoğun bakımlarımızda 150 civarında hastamız yatmakta." ifadelerini kullandı.

Deprem dolayısıyla çevre illerdeki üniversite hastanelerinden sağlık personelinin geldiğini kaydeden Yasım, bazı hastane personelinin de enkaz altında arandığı bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Hakan Güzeldal:

Eğitim ve öğrenmenin ne kadar önemli olduğunun görüntüsü.

362
11
yanıtYanıtla
Denden Semsem:

Insan 10 gun ac kalarak da yasayabiliyor. 10 gunluk aclik bedene sifadir. Büyük geçmiş olsun. Milletimizin başı sagolsun. Ulkemiz gucludur elhemdulillah

215
152
yanıtYanıtla
Adil Özdemir:

5 gunu gectikden sonra diyaliz hastasi oluyorlar diye bir haber okumustum,10 gun sifa derken,bir yanlislik olmasin?

yanıt17
yanıt2
Halit:

akıllı adam helal olsun aynı fikirdeyiz

245
18
yanıtYanıtla
EFKAN ER:

Dikkatinizi çekmek istiyorum Değerli ARİF BEY Çok ince bir detay açıyor Maneviyatınız iyi ise içeride karanlığa ışık yakıyorlar." diye konuştu DİYOR EY ATEİST VE DEİST İNANÇSIZLAR

41
26
yanıtYanıtla
Deniz Özdemir :

Eğitim şart ülkemizde okuyan işin erbabı herkese "bende yaparım ne var bunda"diyip önüne gelen cahil herşeye soyunursa herşeyin başına getirilirse, başımıza bunlar gelmeye devam edecek yeter yahu yeter

44
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title