Haberler

Kağıthane'de Çocuklar İçin 'Hobi Bahçesi' Açıldı

Kağıthane'de çocuklar için 'Hobi Bahçesi' açıldıİSTANBUL, (DHA) - MEGA Kent İstanbul'da çocuklar topraktan uzak beton bloklar arasında bir hayat sürüyor.

Kağıthane'de çocuklar için 'Hobi Bahçesi' açıldı

İSTANBUL, (DHA) - MEGA Kent İstanbul'da çocuklar topraktan uzak beton bloklar arasında bir hayat sürüyor. Onları doğayla buluşturmak isteyen Kağıthane Belediyesi şehrin içinde doğal yaşamın huzur ve keyfini yaşamak isteyenler için Hobi Bahçesi inşa etti.

Hamidiye Mahallesi'nde toplam 4 bin metrekare alan üzerine kurulan Hobi Bahçesi'nin açılış törenine Kağıthaneli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç il ve ilçe protokolüyle birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra bahçede bulunan 60 adet hobi evini gezdi.

'HOBİ BAHÇESİ ÖĞRENCİLERİN SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLAYACAK'

Hobi bahçesinin sosyalleşmek için öğrencilere büyük imkan sunduğunu kaydeden Harmantepe Ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Mehmet Aydın, 'Daha önce hiç birşey ekip biçmedim. İlk kez burada yapacağım diye konuştu. 13 yaşındaki Yağmur Sayın da Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile birlikte çiçek ektiklerini belirtti. Sayın, 'Her okulun kendilerine ait ekim yapabileceği bahçesinin olması çok güzel bir şey. Bu bahçelerin çiçeklenmesi de çok güzel olacak. Daha önce hiç çiçek ekmemiştim. İlk kez burada olacak' dedi. 7 yaşındaki Alperen Bayram 'Burada olduğum için çok mutluyum. Evde ektiğim çiçekleri artık burada da ekebileceğim' diyerek Hobi Bahçesi'ne kavuşmanın sevincini yaşadı.

'ÇOCUKLARIMIZ BURADA TOPRAĞA DOKUNACAK'

Çocuklarla hobi evlerini gezdikten sonra onlarla beraber çiçek eken Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, şöyle konuştu:

'İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizle birlikte Hobi Bahçemizin açılışını yaptık. Burada 60 bahçemiz bulunuyor. Çocuklarımıza tahsis ettiğimiz bu alanda onlar toprakla haşır neşir olacak. Sebze ve meyve yetiştirmeyi öğrenecekler. İnşallah okullar arası 'En Güzel Bahçe' yarışması da yaparız. Şehrin yoğun ortamında yorulan çocuklarımız burada toprağa dokunarak dinlenebilecek.?

ÇOCUKLARA ŞEHRİN GÖBEĞİNDE HOBİ BAHÇESİ

Hobi evleri ilçedeki 60'a yakın ilköğretim okuluna ücretsiz olarak tahsis edildi. Öğrenciler haftanın belirli günlerinde Hobi Bahçesi'ne gelerek meyve, sebze ve çiçek ekebilecek; ekolojik tarımı öğrenerek toprakla zaman geçirecekler.Hobi Bahçesi ile çocuklar yeni beceri ve yetenekler kazanırlarken aynı zamanda akıl, keşif, işbirliği, sorumluluk, doğaya sevgi ve saygıyı öğrenecek.

(FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

(FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fazlı Kılıç Kağıthane Hamidiye İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title