Haberler

Kafe Cinayeti

İzmit'te, bir kafede çıkan tartışma sonucu Furkan Erginalp boğazından bıçaklanarak öldürülürken, 2 kişi de yaralanmıştı.

İzmit'te, bir kafede çıkan tartışma sonucu Furkan Erginalp boğazından bıçaklanarak öldürülürken, 2 kişi de yaralanmıştı. Olayın faili olan Aşkın Emre Doğan, görülen ilk davasında pişman olduğunu söyledi.

Olay, İzmit'in Karabaş Mahallesi'ndeki Carmen Kafe'de 10 Mart 2013 tarihinde meydana geldi. İki grup arasında çıkan sözlü tartışma sonrası Aşkın Emre Doğan (24), Emrah Öz ve Oğuzhan Ölçer'i bıçakla yaraladı, Furkan Erginalp'i boğazından bıçaklayarak ölümüne neden oldu. Olaydan sonra yakalanan katil zanlısı Doğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başlanan Aşkın Emre Doğan'ın davası Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davaya tutuklu sanık Aşkın Emre Doğan ve avukatı Cengiz Sarıbay, cinayete kurban giden Furkan Erginalp'in babası Salim Erginalp ve olayda yaralanan sanığın arkadaşı Emrah Öz ile olayın tanıkları katıldı.

Duruşmada savunma hakkını kullanan Aşkın Emre Doğan, olay sırasında alkollü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kafede arkadaşım Emrah Öz'ün birkaç kişiyle kavga ettiğini gördüm. Emrah yere düşmüştü, ben ayırmaya çalıştım. Ancak birkaç kişi bana saldırdı ve biri bana küfretti. Başka birinin elinde ise bıçak gördüm. Ben de o gün tesadüfen üzerime bıçak almıştım. Yere düştüğümde elimde kan olduğunu fark ettim. Bunun üzerine kendimi korumak için belimdeki bıçağı çıkardım ve rastgele sallamaya başladım. Bıçağın başkasına isabet edip etmediğini bilmiyorum. Böyle bir olay olduğu için çok pişmanım"

Sanık Aşkın Emre Doğan'ın bıçak darbesiyle yaralanan arkadaşı Emrah Öz ise, şunları söyledi. "Olay günü kafede otururken yan masada oturanların benim hakkımda konuştuklarını düşünerek şahıslara ne konuştuğunu sordum. Bizimle ilgili olmadığını söyledi. Ama yanındaki arkadaşları 'Seninle ilgili olsa ne olur' deyince Aşkın Emre Doğan da olaya müdahale etti. Ben bir şey yok diyerek kendisini sakinleştirmeye çalıştım ama Oğuzhan ona yumruk atınca yere düştü. Bana da birisi vurdu ve ben de yere düştüm. O sırada Oğuzhan da Aşkın'a vuruyordu. Ayırmak için araya girdiğimde Aşkın'ın salladığı bıçak karnıma geldi"

İfadesine devam eden Öz, "Daha sonra Aşkın, Oğuzhan'ı 3-4 kez bıçakla yaraladı ve olay yerinden kaçmaya başladı. Ben de bir taksiyle hastaneye gittim" dedi.

Cinayete kurban giden Furkan Erginalp'in babası Salim Erginalp ise duruşma boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Sık sık ağlayarak savunma ve beyanları dinleyen baba Erginalp, "Ben olayı görmedim. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Öte yandan duruşmada tanık olarak dinlenen Cemil Meşeci, bıçaklama olayını gördüğünü yaralanan gençlere yardım ettiğini belirterek, olayda yaşamını yitiren Erginalp'in "Ağabey beni kurtar" dediğini ve yarasına tampon yapmaya çalıştığını söyledi.

Diğer tanık Orhan Cengizhan ise olayda yaralanan Emrah Öz'ün taksiye binmesine yardım ettiğini söyledi. Mahkemede cinayet sanığının avukatı Cengiz Sarıbay ise aleyhte beyanları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme başkanı duruşma sonunda Karabük'te askerliğini yapan ve olayda yaralanan Oğuzhan Ölçer ile Eren Temel'in ifadelerinin alınması için talimat yazılmasına, tanıklar Mert Usluer ile Melih Usluer'in zorla getirilmelerine, mağdur Emrah Öz'ün kati raporunun getirilmesine ve sanık Aşkın Emre Doğan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 14 Ağustos Çarşamba gününe ertelendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Sarıbay Emre Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title