Haberler

Kadınlardan Hakemliğe İlgi

ARDAHAN'da Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 10'u kadın toplam 17 hakem, kokart takarak yeşil sahalara indi.

ARDAHAN'da Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 10'u kadın toplam 17 hakem, kokart takarak yeşil sahalara indi. Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Şube Başkanı İbrahim Gök, "Bizim en büyük gururumuz erkeklerden çok kadın hakemlerimizin olmasıdır" dedi.

Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda, bir üst klasmana terfi eden 10'u kadın olmak üzere toplam 17 hakeme kokartlarının verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı AK Parti'li Faruk Köksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çalışanları ve hakemler katıldı. Hakemliğin zor bir meslek olduğuna değinen Vali Mehmet Emin Bilmez törende yaptığı konuşmada, "Hakem sayımızın çoğalmasına katkı sunan herkesi tebrik ediyorum. Bu yıl eğitimini tamamlayarak zor bir meslek olan hakemliğe adım atan sporcularımıza Allah sabır, güç ve kuvvet versin. Hakemlerimizi tebrik ediyorum. Bu göreve talip oldukları için de ayrıca kutluyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise "İlimizde, birkaç kişi ile yola çıkılıp, bugün ulusal ve bölgesel bazda 100'e yakın bir kadro ile futbol sektörüne hizmet edecek hakemlerin yetişmesi bizleri gururlandırıyor. Kuzeydoğu'da birçok sektörde genç insanımızın yetişmesi, şehre aidiyet duyması, şehirde ikamet edip, sosyal kültürel birikimlere katkı sunması açısından bu çok önemlidir" dedi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Ardahan Şube Başkanı İbrahim Gök de "Bizim en büyük gururumuz erkeklerden çok kadın hakemlerimizin olmasıdır. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu sayıyı daha da arttırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Kadın hakem Dilan Avcı ise, hakemliğin herkesin yapabileceği bir iş olmadığını belirterek, "Önce kursa başvuruyoruz ve 3 günlük eğitim ardından sahaya iniyoruz. Eğitimlerimiz sahada uygulamalı olarak devam ediyor. Bir yıl aday kalma şartı ile maçlara çıkıyoruz. Bu süreçte hakemliğin olmazsa olmazları bize öğretiliyor. Çok heyecanlıyız. Herkese hakem olmayı tavsiye edeceğim ama herkes yapabilir mi bilmiyorum. Cesaret ister, yetenek ister, bilgi ister, her şeyden önce iyi ve düzgün bir psikoloji ister" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği bünyesindeki hakemlere Vali Bilmez ve diğer protokol üyeleri tarafından kokartları verildi. Tören sonunda pasta kesildi ve terfi ederek kokartlarını takan hakemler için kokteyl verildi.

- Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emin Bilmez İbrahim Gök Türkiye Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title