Haberler

Kadınlar, Hıdırellez Pilavına Hücum Etti

Kayseri'de düzenlenen hıdrellez şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Kayseri'de düzenlenen hıdrellez şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Gültepe Parkı'nda 3 büyük kazanda dağıtılan bulgur pilavını kısa sürede tüketti.

Hıdrellez şenliğinin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının verdiği konserin ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, " Hıdrellez, bolluğun bereketin sembolü Hızır ile İlyas'ın yıl içerisinde bir araya geldiği bayram günü olarak kutlanırken, Türk-İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olan bu günde çeşitli gelenek ve adetler yerine getirilir. Hıdrellez gününde baharın gelişi ile bolluk ve bereketin artması için insanlar, çeşitli dileklerini gül ağacına asacaklar. Biz de bugünü çeşitli eğlenceler, oyunlar ve yarışmalarla kutlayacağız" dedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın konuşmalarından sonra yoğurt yeme, iğne-iplik geçirme, çuval ve yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Şenlikte daha sonra ise kazanlarda pişirilen bulgur pilavı dağıtılırken, kadınlar hücum etti. Kazanlardaki pilavlar kısa sürede tükendi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hıdırellez Hıdrellez Gültepe Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title