Haberler

Kadın Polis Uyuma Örnek Gösterildi

Güncelleme:

Almanya'da düzenlenen 'Ulusal Uyum Zirvesi'ne Almanya'da yaşanyan bir Türk damgasını vurdu

Almanya'da düzenlenen 'Ulusal Uyum Zirvesi'nde yeni hedefler belirlendi. Başbakan Angela Merkel, zirve ardından 'Uyum konusundaki hedeflerimizi belirlerken daha bağlayıcı ve açık olmamız gerekiyor' dedi.

Muhalefet, göçmenlerin hayatını değiştirecek somut sonuçlar çıkmadığı gerekçesiyle zirveyi eleştirdi. Alman 2'nci Devlet Kanalı ZDF, uyum politikasına örnek olarak Türk kökenli Zeynep Schipper Çetin'i gösterdi. Türk kökenli olmasına rağmen Almanya'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Çetin'in yaşamından bir kesit ekrana getirildi.

Deutche Well, Ulusal Uyum Eylem Planı'nın, Başbakan Angela Merkel'e göre, uyum politikasında yeni bir dönemece işaret ettiğini aktardı. Zira Eylem Planı, göçmenlerin topluma uyumu için somut adımların atılmasının yanı sıra uyumun bağlayıcı ve ölçülebilir olmasını hedeflediğini bildirdi..Ulusal Uyum Eylem Planı'nın, 2006 yılında ilk kez toplanan Uyum Zirvesi'nin ardından oluşturulan Ulusal Uyum Planı'nın somutlaştırılması ve geliştirilmesiyle hazırlandığı belirtildi. Eylem Planı, eğitimden medyaya kadar 11 farklı alanda göçmen ve işveren örgütleri ile federal ve eyalet hükümetlerinin temsilcileri ve uzmanların oluşturduğu grupların sunduğu raporlar ile oluşturuldu.

Başbakan Angela Merkel, Berlin'de Başbakanlık Binası'nda yapılan Uyum Zirvesi ardından düzenlenen basın toplantısında, 'Uyum konusundaki hedeflerimizi belirlerken daha bağlayıcı ve açık olmamız gerekiyor. Ayrıca uyumun daha iyi sağlanması için kısa vadeli programlardan sürekliliği olan bir sisteme geçmeliyiz. Bu nedenle de Ulusal Uyum Eylem Planı uyum politikasında yeni bir basamak oluşturuyor ve geliştirdiğimiz göstergelerle hedeflerimizi ölçülebilir hale getirmeye çalışıyoruz' dedi.

Ulusal Uyum Eylem Planı'nda ağırlığı Almanca öğrenilmesi, eğitim ve meslek eğitimi ile istihdam piyasasına katılım oluşturuyor. Bu alanlarda, göçmenlerin katılımının sağlanması, uyumun iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu konular, bazı bakanların yanı sıra milletvekilleri, göçmen ve işveren örgütlerinin temsilcileri ile medya kuruluşlarının yöneticilerinden oluşan 120 kişi katıldığı Beşinci Uyum Zirvesi'nde de gündeme geldi. Ancak Merkel, Almanca öğrenmenin yeterli olmadığına dikkat çekerek, 'Almanca öğrenmek gereken şartlardan biri. Ancak başarılı uyumdan söz etmek için yeterli değil' dedi. Alman hükümeti uyumun başarıya ulaşması için göçmenlerin toplumun her alanına katılımını sağlamayı hedefliyor. Alman hükümeti tarafından atılan adımlardan biri kamu hizmetinde göçmen kökenlilerinin sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması olduğu belirtildi

Almanya İçişleri Bakanlığı, göçmen kökenli gençlere bu konuda bilgi veren bir internet portalı hazırladı. Ayrıca göçmen kökenlilerin kamu hizmetinde çalışmasını özendirmek için 'Benim Kentim ' Benim Ülkem ' Benim Görevim' başlıklı bir afiş kampanyası düzenleniyor. Uyum Zirvesi'nde konunun en önemli gündem maddelerinden biri olduğuna işaret eden Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de, kamu sektöründe göçmen kökenlilerin oranının yüzde 10 civarında olmasının yeterli olmayacağını belirtti. Böhmer, 'Köprü oluşturacak, toplumumuzdaki çeşitliliği yansıtacak insanları kamu sektörüne kazandırmak istiyoruz. Beni çok memnun eden noktalardan biri göçmen kökenli öğretmenlerin, ana okulu eğitmenlerinin sayısının artması. Bunun yanı sıra emniyette, hatta federal düzeyde görev yapan göçmen kökenli polislerin sayısının artması çok önemli' diye konuştu.

Alman hükümetinin attığı bu adımda samimi olduğuna inanan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Ertan Toprak, ancak göçmenlerin yönetici pozisyonuna da gelebilmesi gerektiğini anlatırken, 'Kamu sektöründe göçmen kökenlilerin sadece temizlik işçisi olarak yer almasını değil, emniyet müdürü, okul müdürü olarak ya da belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. Bu görevin üstesinden gelebilecek bir çok göçmen kökenli olduğunu düşünüyorum' dedi.

Uyum Zirvesi ve kabul edilen Ulusal Uyum Eylem Planı, özellikle muhalefet partilerinin eleştirilerine yol açtı. Muhalefet, hükümeti somut sorunlara çözüm aramak yerine sembolik adımlar attığını, bunun da göçmenlerin uyumunda ve durumunda iyileşme sağlamadığını savunuyor. Zirve katılımcılarından Hannover merkezli Etno-Tıp Merkezi Genel Müdürü Ramazan Salman da, göçmenlere sürekli Almanca öğrenin çağrısı yapılmasını eleştirerek, 'Göçmen kökenliler artık daha güçlü, daha özgüvenli. ve tabii ki her şeye evet demiyorlar, kendileri de konsept hazırlıyor, konular hakkında yorum yapıyorlar. Bence Alman tarafı Almanca öğrenilmesi konusunu çok öne çıkartıyor. 'Almanya'daki göçmenler Almanca bilmiyor' diye bir şey yok. Sanki göçmenlerde potansiyel yokmuş gibi bir tutum izlenmesini doğru bulmuyorum, bunu oturumda da dile getirdim' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jessicah Schipper Angela Merkel Maria Böhmer Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title