Haberler

Bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan Temel Ünlü'ye 20 yıl hapis

Güncelleme:

Bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan Temel Ünlü'nün İstanbul Anadolu Adliyesi 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında karar çıktı. Ünlü "olası kast" suçundan dolayı 20 yıl hapis cezası aldı. 130 km hızla çarptığı Güzelgün'ün ölümüne neden olan Ünlü, olay yerinden kaçıp 71 gün sonra teslim olmuştu.

İstanbul Kadıköy'de bisikletli Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden olan Temel Ünlü'nün (24) cezası belli oldu. Ünlü, "olası kast" suçundan dolayı 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"O GÜN UYUŞTURUCU KULLANDIM"

İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Temel Ünlü, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Sanık Temel Ünlü savunmasında, "Ben o gün uyuşturucu madde kullanmadım. Sadece gece alkol tükettim, savcılığa teslim olduğumda alkol tükettiğimi kabul ettim. İsteseydim onu da kabul etmezdim ve kan testinde çıkmazdı. Ancak ben doğruyu söyledim. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Sizin affınıza sığınıyorum. Ölenin ailesine de baş sağlığı diliyorum" dedi.

USLANMAZ BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLMASI NEDENİYLE İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme, sanığın olaydan sonra kaçtığı ve yaklaşık 2 ay boyunca teslim olmadığı, olaydan sonra tanık Mehmet Can C.'nin kaza yerine kazayı üstlenmesi için gönderdiği, sanığın bu şekilde suçu işledikten sonra olumsuz davranışlarda bulunduğu, yine sanığın ikinci kez tekerrüre esas sabıka kaydı bulunduğu dikkate alındığında uslanmaz bir kişiliğe sahip olduğu hususlar birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında takdiren indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Temel Ünlü hakkında 'Olası kastla ölüme neden olma' suçundan 20 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Bostancı sahil yolunda, 18 Temmuz Salı günü saat 05.30 sıralarında meydana gelen kazada, polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen Temel Ünlü'nün kullandığı otomobilin çarpması sonucu bisiklet süren 51 yaşındaki Doğanay Güzelgün hayatını kaybetti.

Kazanın ardından otomobilde bulunan Ceren K. ile, otomobilin sürücüsü olduğunu söyleyerek teslim olan Mehmet Can Ç. gözaltına alındı. Kazada bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrenen Mehmet Can Ç. ifadesinde otomobili Temel Ünlü'nün kullandığını söylemesi üzerine çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Güzelgün'ün ölümüne neden olan Temel Ünlü, kazanın üzerinden geçen 71 günün ardından Anadolu Adliyesi'ne giderek teslim olmuştu. 17 suç kaydı olduğu öğrenilen Ünlü, savcılık ifadesinin ardından sevk edildi Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Erdem Aksoy - Güncel

Anadolu Adliyesi İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

haksız mıyım:

küllllliyen adaletsiz bir karar. aynı kazaya karışıp bir sene bile ceza verilmeyen yüzlerce sürücü var memlekette. OLASI KAST nedir lann. kast ya vardır ya yoktur. bunun var olup olmadığını da mahkeme netleştirmekle sorumludur. olası, yani ihtimal dahilinde kast olabilir o yüzden de 20 sene verdim demek hukukun katledilmesidir. bu insanları zerre tanımam ama kim olursa olsun yasa herkese eşit işlemeli

8
46
yanıtYanıtla
Schopenhauer:

Sürücü hem alkollü hem de polis kontrolünden kaçıyor hem de adama çarptıktan sonra adamı yaralı bir şekilde bırakıp olay yerinden kaçıyor. Bu kaza olamaz! Mahkeme doğru karar vermiş.

yanıt50
yanıt1
mahalle sakini:

alkollü araçla aşırı hız yap adam öldür 20 yılla kurtul 10 sene geçmeden çıkar bu katil. Cinayetin cezası idamdır alkollü araç kullanmak cinayete teşebbüstür ölümlü kaza olmasa bile yakalandığında cinayete teşebbüsten yargılanmalıdır. Amerika'da böyle yapılıyor.

yanıt18
yanıt2
İbrahim Üker:

iyi halden beraat neden almadı

12
10
yanıtYanıtla
Ali Keskin:

uyuşturucu kullandığını itiraf ediyor çarpıp kaçıyor 71 gün sonra teslim oluyor 20 yıl hiç vermeseydiniz

16
5
yanıtYanıtla
Ayse Zorlu:

giden gelmiyor

19
2
yanıtYanıtla
SFs Karaca:

sonunda adam akıllı karar veren bir hakim heyeti bunları yargıtaya filan atayın oh be biraz adalet ya sonunda

18
0
yanıtYanıtla
SMMM:

ALIN SİZE OLMAYAN T.C ADALETİ.

7
10
yanıtYanıtla
Erdal Eres:

İdam artık getirilmeli.bu tiplerden kurtuluş yok. Uyuşturucuya, clnayet ialeyene, çocuk tecavuzculerinj, teröristlere atık bunlar topluma insanlığa hiçbir faydası olamaz. Kanunlara saygılı insanca yaşamak iateyen kitlelerin rahat etmesi için bu artık olmalı.

11
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Vay be indirimli ceza eskiden marketlerde indirim oluyordu artik mahkemelerde indirim var öldürmeye devam pisnanim dediginde indirim var,emekli ekmek alamiyor bunlar uyusturu aliyor zengine vergi indirimi devlet yardimi yapin ki uyusturucu alsin

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title