Haberler

Kaçırılan Kamu Görevlilerinin Serbest Bırakılması

Terör örgütünce çeşitli tarihlerde kaçırılan ve dün ailelerine kavuşan kamu görevlileri, baba ocağındaki ilk günlerinde yakınlarıyla hasret giderdi ve gelen ziyaretçilerini ağırladı.

Terör örgütünce çeşitli tarihlerde kaçırılan ve dün ailelerine kavuşan kamu görevlileri, baba ocağındaki ilk günlerinde yakınlarıyla hasret giderdi ve gelen ziyaretçilerini ağırladı.

Kamu görevlilerinden Uzman Çavuş Zihni Koç'un Amasya'daki baba evinde sevinç sürüyor.

Gece merkeze bağlı Karaali köyündeki baba evine gelen Zihni Koç'u ziyaret eden köy halkı ile yakınları, Koç ailesinin mutluluğunu paylaşıyor. Evden çıkmayan Zihni Koç, yakınları ve komşularıyla hasret gideriyor.

Baba Veysel Koç ise oğlunun evine sağ salim dönmesi nedeniyle kurban kestirdi. Evin yakınında kurban edilen büyükbaş hayvanın eti pişirilerek ziyaretçilere ve köyde bulunan basın mensuplarına ikram edildi.

Veysel Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bu süreçte bize yardımcı olan basınımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, hepsine minnet duyuyorum. Bize yardımcı olan halkımızdan Allah razı olsun. Oğlum Zihni'den görüntü alma, onunla röportaj yapma şansınız yok. Artık basınla görüşmek istemiyoruz. Hazır değiliz" ifadelerini kullandı.

-"Kendisini hazır hissettiğinde annesinin mezarını ziyaret edecek"-

Barış sürecini sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan baba Koç, bir gazetecinin "Zihni Koç, kaçırıldıktan 7 ay sonra vefat eden annesi Gülsüm Koç'un mezarını ziyaret edecek mi" yönündeki sorusuna, "Oğlum kendisini hazır hissedene kadar mezarlığı ziyaret etmeyi düşünmüyoruz" yanıtını verdi.

Bu arada Zihni Koç'un çocukları Alican (13) ile Hasan Hüseyin'in (6), diğer çocuklarla evlerinin bahçesinde oynadığı gözlendi.

Uzman çavuş Zihni Koç, 9 Temmuz 2011'de Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütünce kaçırılmıştı.

-Şanlıurfalı Er Reşat Çeçan için kurban kesildi-

Terör örgütünce serbest bırakılan Er Reşat Çeçan'ın ailesi, çocuklarının evine sağsalim dönmesi nedeniyle kurban kesti.

Şanlıurfa'daki evine dün gece ulaşan er Reşat Çeçan, bugün Hayati Harrani Mahallesi'ndeki evine gelen akrabaları ve yakınlarıyla görüşerek hasret gideriyor.

Baba Cemal Çeçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yeniden evde olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ve adakları olan kurbanı kestiklerini belirterek, "Adak adamıştım, kurbanımızı kestik. Bir de barış olsa... Ben adak adamışım bu sefer 3 tane birden keseceğim. Yeter ki barış olsun, cenazeler gelmesin" dedi.

-"Başbakan Erdoğan aradı"-

Baba Çeçan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizi telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın serbest bırakılan kamu görevlilerini ilerleyen bir tarihte Ankara'da ağırlayacağını söylediğini aktaran Çeçan, "Sayın Başbakanımız bekar olan Reşat'ın evlendiğinde haberdar edilmesini istemiş. Bu bizi onurlandırdı" diye konuştu.

Amca Müslüm Çeçan ise yeğeninin tekrar evinde olmasına çok sevindiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Barışı istiyoruz. Tüm Türkiye'nin yedi bölgesine çağrıda bulunuyoruz. Türküne, Arabına, Çerkezine, Lazına herkes barış istesin, meydanlara çıksınlar. Gözyaşları dinsin, kan akmasın."

Anne Fatma Çeçan ise artık annelerin ağlamasını istemediklerini belirterek, çocukları için kestikleri kurbanı ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını kaydetti.

Er Reşat Çeçan, yaklaşık 8 ay önce terör örgütünce Diyarbakır-Bingöl kara yolunda kaçırılmıştı.

-Şanlıurfalı Er Hadi Gizli'nin köyünde büyük sevinç-

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Yaban köyünün Sergen mezrasındaki evine dün gece ulaşan Er Hadi Gizli için sabah köy meydanında çadır kuruldu. Burada aile fertleriyle kendisini ziyarete gelenleri karşılayan Gizli, misafirleriyle ilgileniyor.

Hadi Gizli'nin ağabeyi İbrahim Gizli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşlerine kavuşmak için 8 ay beklediklerini söyledi.

Bu sürecin gerçekleşmesinde emeği geçenlere minnettar olduklarını ifade eden Gizli, "Çok mutluyuz. İki günden beri evimizde bayram var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bile bizleri arayıp, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.'Gözünüz aydın' dedi. Bizleri telefonuyla onurlandırdı. Kendilerine de teşekkür ederiz. İnşallah ülkemize barış ve huzur gelir" diye konuştu.

Anne Şaha Gizli de oğluna kavuştukları için mutlu olduklarını kaydetti.

Er Hadi Gizli, yaklaşık 8 ay önce terör örgütünce Diyarbakır-Bingöl kara yolunda kaçırılmıştı.

-Mardinli Er Ramazan Başaran-

Er Ramazan Başaran Mardin'in Derik ilçesine bağlı Derinsu köyündeki baba ocağına ziyaretler sürüyor.

Er Başaran, yaptığı açıklamada, çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirterek, sabaha kadar ailesi ile hasret giderdiğini söyledi.

Ağabey Mehmet Başaran da kardeşinin pek fazla konuşmak istemediğini biraz yorgun olduğunu ifade etti.

Kardeşine kavuştuğu için mutlu olduğunu, dün geceden itibaren akraba ve yakınlarının kendilerini ziyaret ettiğini belirten Başaran, Ramazan'ı fiziksel olarak askere gönderdikleri ilk günkü gibi gördüklerini ve hiç değişmediğini belirtti.

Ağabey Başaran, kardeşinin fiziki olarak da aynı olduğunu, ancak psikolojik olarak durumunu henüz bilemediklerini belirtti.

Başaran, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiğini bildirdi.

Bu arada, AK Parti Derik İlçe Başkanı Osman Tutal da Başaran ailesini ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

-Kırklarelili Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'in evinde bayram-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı ve dün serbest bırakılan kamu görevlilerinden Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler ve baba Hüseyin Söpçeler'i arayarak "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'in babası Hüseyin Söpçeler, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini telefonla aradığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın telefon etmesinin aile için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Hüseyin Söpçeler, şunları kaydetti:

"Başbakanımız bu sabah aradı. Mutluluğumuzu paylaştı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakanımız, oğlum Abdullah'la da görüştü, bir süre sonra Edirne'deki birlikte iş başı yapacak oğluma başarı dileklerini iletti. Başbakanımızın araması ailemizi çok mutlu etti, bundan daha büyük mutluluk olabilir mi- Allah hepsinden razı olsun bizi mutlu ettiler.

Bundan sonraki süreçte arkamıza bakmayacağız, yaşanan acı günleri unutup, mutluluğumuza bakacağız. Mutlu olmamıza katkıları olan Cumhurbaşkanımız'dan, Başbakanımız'a herkese teşekkürler ediyorum. Duygularımı sözcüklerle anlatmam mümkün değil."

Anne Hazel Söpçeler de 21 aylık hasretin bittiğini, evlerinde bir bayram havası yaşandığını söyledi.

Torunu Melis'in sabaha kadar uyumadığını, babası Abdullah Söpçeler'le hasret giderdiğini anlatan Hazel Söpçeler, "Torunum Melis, baba özlemini sabaha kadar babasıyla giderdi, Rabbim'e şükürler olsun. Sabah bir koç kurban ettik, evde bayram havası yaşanıyor. Allah hiçbir anne, babaya, aileye bu tür acıları yaşatmasın. Herkes mutlu günler görsün" dedi.

-Aydınlı Polis Memuru Nadir Özgen, en sevdiği yemeklerle karşılandı-

Polis Memuru Nadir Özgen'in babası, Söke'nin Bağarası beldesindeki evinde akrabaları, yakınları ve çok sayıda vatandaşın tebrik ziyaretini kabul ediyor.

Gazetecilere açıklamada bulunan baba Hidayet Özgen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunu telefonla aradığını ve bir süre görüştüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın aramasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Özgen, "Başbakanımız aradı, çok sağolsunlar. Bizim bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordu. Oğlumun sağlık durumunu sordu, bütün yakınlarımıza ve akrabalarımıza selamlarını iletti. Oğlumla gece uzun süre sohbet ettik, annesinin onun için hazırladığı yemeklerden yedi. Birkaç gün dinlendikten sonra yaşamının geri kalanıyla ilgili kararını verecek" dedi.

Anne Müşerref Özgen ise oğlunu heyecanla beklediğini, onun en sevdiği yemekleri hazırladığını ifade ederek, hala olayın şokunu yaşadığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla aramasına ilişkin olarak da Müşerref Özgen, "Çok sağolsunlar, bizi arayarak çok mutlu ettiler" dedi.

Serbest bırakılan Nadir Özgen'in ağabeyi Süleyman Özgen ise "Biz de Sayın Başbakan'a da geçmiş olsun diliyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Nadir Özgen de anneannesi Hatice Telef'i ziyaret ettikten sonra evine geri döndü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlamak istemeyen Nadir Özgen, "Bir süre istirahat etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

-Gaziantepli Uzman Çavuş Kemal Ekinci'yi Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ziyaret etti-

Gaziantep'te Uzman Çavuş Kemal Ekinci, babası Ömer Ekinci ile birlikte, Barış Mahallesi'ndeki evinin önünde kurulan ziyaretçi çadırında 'geçmiş olsun' ziyaretlerini kabul ediyor.

Ekinci'yi, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da ziyaret etti.

Tahmazoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, mutlu olduklarını söyledi. Tahmazoğlu,"Bazılarında 20 ay bazılarında daha kısa sürede kaçırılan kamu görevlilerimizin, askerimizin, kaymakam adayımızın, polisimizin tekrar ülkemize, ailelerişne sağ salim kavuşması ailelerini olduğu kadar bizi de mutlu etti" dedi.

Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin babası Ömer Ekinci ise Başbakan Erdoğan'ın bu sabah oğlunu arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi. Ekinci,"Başta Başbakanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimiz aradı. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Şükran Yücel - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Başaran Kemal Ekinci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title