Haberler

Kaçakçılara karşı hendekli önlem

Suriye sınırındaki kaçakçılık olaylarının yoğun olduğu noktalarda hendek kazılarak kaçakçılara karşı önlem alınıyor.

Suriye sınırındaki kaçakçılık olaylarının yoğun olduğu noktalarda hendek kazılarak kaçakçılara karşı önlem alınıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Suriye sınırına sıfır konumda bulunan Reyhanlı ilçesine bağlı köylerde güvenlik güçlerinin kaçakçılık olayları ve yasa dışı geçişlere yönelik mücadele çalışmaları sürüyor.

Sınır bölgesinde görev yapan hudut birlikleri, mazot başta olmak üzere sigara, uyuşturucu ve elektronik eşyaların yasa dışı yollarla yurda sokulmasını önlemek için gece gündüz demeden görev yapıyor.

Kaçakçılık olaylarının yoğun olarak yaşandığı Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez, Beşaslan ve Oğulpınar köyleri ile Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesi sınırlarında mevcut önlemlere ek olarak hendekli tedbir de alınmaya başlandı.

Atlı veya yaya olarak Suriye tarafından Türkiye'ye geçmek isteyen kaçakçıların engellenmesi amacıyla bazı kilit noktalara hendekler kazılıyor. Bu kapsamda, yoğun şekilde çalışan iş makineleri, 4 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde hendekler oluşturuyor.

Hendek önleminin, kaçakçılık olaylarının yoğun olduğu sınıra sıfır noktasındaki köylerin tamamında yaygınlaştırılacağı öğrenildi.

Suriye'deki iç savaş ve karışıklığı fırsat bilen kaçakçılar, atlı ve yaya olarak ya da araçlarla Suriye'den getirdikleri kaçak malzemeleri Türkiye'ye sokmaya çalışıyor. Silahlı kaçakçı grupları, zaman zaman sınırda önlem alan güvenlik güçleriyle karşı karşıya geliyor.

Reyhanlı'da kaçakçılıkla mücadele kapsamında polisin 9 ayda düzenlediği operasyonlarda 200 bin paket sigara, 194 bin litre mazot, 500 captagon hap, 700 güvercin, bin 250 cep telefonu, 35 ton bakır tel, 560 litre nitrik asit ile çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

Askeri birliklerin düzenlediği operasyonlarda da 9 ayda bin ton mazot ele geçirilmiş, 400 kişi gözaltına alınmış, Suriye'den getirildiği değerlendirilen mazotları taşıdıkları belirlenen 250 kamyon, otomobil ve kamyonete el konmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hacıpaşa Altınözü Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title