Haberler

Jetler Doğalgaz İstasyonunu Hedef Almış

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Atılan bombanın patlama anı Patlama sonrası oluşan hasar Bombanın düştüğü yerde oluşan çukur Doğalgaz boruları Zarar gören otobüs ve minibüsler Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Kurtuluş Kara ile röportaj Bektaşlar Turizm'in sahibi Enver Bektaş ile röportaj Zarar görmüş araçlar Jetler doğalgaz istasyonunu hedef almış FETÖ mensubu askerlerce 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminde bombaların atıldığı noktalardan birinin de Başkentgaz'ın doğalgaz istasyonu olduğu ortaya çıktı Bombanın istasyon içerisindeki boruların sadece 2 metre uzağına düşmesi faciayı önlerken, bölgede 5 metre çapında, 3 metre derinliğinde çukur oluştu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında jetlerin bombaladığı noktalardan birisinin de Başkentgaz'ın Yenimahalle'deki doğalgaz istasyonu olduğu ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Atılan bombanın patlama anı

Patlama sonrası oluşan hasar

Bombanın düştüğü yerde oluşan çukur

Doğalgaz boruları

Zarar gören otobüs ve minibüsler

Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Kurtuluş Kara ile röportaj

Bektaşlar Turizm'in sahibi Enver Bektaş ile röportaj

Zarar görmüş araçlar Jetler doğalgaz istasyonunu hedef almış

FETÖ mensubu askerlerce 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminde bombaların atıldığı noktalardan birinin de Başkentgaz'ın doğalgaz istasyonu olduğu ortaya çıktı

Bombanın istasyon içerisindeki boruların sadece 2 metre uzağına düşmesi faciayı önlerken, bölgede 5 metre çapında, 3 metre derinliğinde çukur oluştu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında jetlerin bombaladığı noktalardan birisinin de Başkentgaz'ın Yenimahalle'deki doğalgaz istasyonu olduğu ortaya çıktı. Atılan bombanın, boruların sadece 2 metre uzağına düşmesi, faciayı önledi.

FETÖ mensubu askerlerce 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminde F-16'lardan bir bombanın da Yenimahalle Hipodrom Caddesi üzerindeki Başkentgaz istasyonuna atıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının yakınlarında bulunan istasyona atılan bomba, doğalgaz istasyonu içerisindeki boruların sadece 2 metre uzağına düştü.

Bombanın düştüğü yerde 5 metre çapında, 3 metre derinliğinde çukur oluştu.

İstasyon yakınında bulunan Bektaşlar Turizm'e ait otopark içerisindeki 38 araçtan bazıları kullanılamaz hale gelirken, bazılarında ise hasar oluştu.

Bombanın atıldığı ana ait görüntüler, güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay sırasında otoparkta bulunan Bektaşlar Turizm'in sahibi Enver Bektaş ve Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Kurtuluş Kara, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Allah göstermesin Ankara'nın yarısı havaya uçacaktı"

Bektaş, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu vurgulayarak, "22.30-23.00 itibarıyla araç sevkiyatı için buradaydık. 01.05 civarında emniyete atılan bombaların ardından burayı bombaladılar. Bizim garajımız, doğalgazla iç içe. Yanımızda Başkent Doğalgaz'ın yeri var. Direkt Başkentgaz'ı hedef almışlar. '2 metre yakındaki doğalgaz borularına isabet etseydi ne siz burada kalırdınız ne emniyet kalırdı ne TKİ ne Türk Patent Enstitüsü kalırdı.' dediler. Allah göstermesin, Ankara'nın yarısı havaya uçacaktı."

Bektaş, otoparktaki 38 aracın zarar görmesiyle yaklaşık 2 trilyonluk zarar oluştuğunu söyledi.

"Hedef doğalgaz dağıtım alanıydı"

Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Kara da 15 Temmuz saat 22.00'de bulundukları noktadan çıkartılan servis araçları ve halk otobüsleriyle Atatürk Havalimanı, Cumhurbaşkanı Külliyesi ve Genelkurmay Başkanlığına vatandaşları taşımaya başladıklarını belirtti. "Bombalama otobüslerin sevkiyatı sırasında yapılmış olsa facia yaşanırdı." diyen Kara, bombanın 01.10 civarında atıldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kurtuluş Kara Yenimahalle Başkentgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title