Haberler

Japon Doktorlar Çiftetelli Oynadı

Türk kültürünü tanımak için Zonguldak’a gelen Japon misafirler, halk oyunu ekibiyle karşılıklı çiftetelli oynadı.

Türk kültürünü tanımak için Zonguldak'a gelen Japon misafirler, halk oyunu ekibiyle karşılıklı çiftetelli oynadı. Miyazaki Parkı'nı da ziyaret eden doktorlar, Van Depremi'nde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.

Geçtiğimiz yıl Japonya'da gerçekleştirilen Zonguldak tanıtım gününde THY'nin iki kişiyi misafir etmek için hediye ettiği biletlerle Türkiye'ye gelen Japon doktorlar Tada Mariko ve Linuma Akemi Zonguldak'a geldi. Japonya'da yaşayan Zonguldaklı Murat Ensici'nin girişimleriyle Zonguldak'a gelen Japon doktorlar, Zonguldak'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

ÇİFTETELLİ OYNAYIP FOLKLOR ÖĞRENDİLER

Ziyaret kapsamında Can Polat Pamay Spor Salonu'na gelen Japon doktorlar, burada halk oyunu ekibinin gösterilerini izledi. Türk Kültürü'ne hayran kalan Japon Doktorlar, ayrıca folklor gösterilerine katıldı. Kaşıkla oynayan Japon Doktorlar, tanıtım programı sonrasında da halk oyunu ekibiyle karşılıklı çifte telli oynadılar. Program sonunda ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız, Japon doktorlara yöresel oyunlarda kullanılan kaşıklardan hediye etti.

MİYAZAKİ ATSUSHİ'Yİ ANDILAR

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde gönüllü olarak çalıştığı esnada hayatını kaybeden Japon Doktor Miyazaki Atsushi'nin anısına yapılan anıtı ziyaret eden doktorlar, burada hayatını kaybeden meslektaşlarını andılar.

Kozlu Eski Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından yaptırılan anıtı ziyaretlerinde duygulanan Mariko ve Akemi, duygu yüklü olduklarını ifade etti. Japon doktorlara anıt ziyaretinde madenci heykeli de hediye edildi. Miyazaki Atsushi'nin Van'da gönüllü olarak çalıştığını ifade eden Bektaş, anıt ziyaretinde Japon misafirleri de yalnız bırakmadı. Bektaş, "Tamamen insani duygularla vatandaşlarımıza yardım etmek için hayatını kaybetti. Bizler de vefamızı gösterelim dedik. O ne niyetlerle Türkiye'ye geldiyse bizde sadece insanlığın ortada kalmadığını göstermek amacıyla bu anıtı yaptık. Nur içinde yatsın. Misafirlerimize de hoş geldin diyoruz. Bizleri onurlandırdılar. Bizler de onlara misafirperverliğimizi göstereceğiz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Bektaş Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title