Haberler

İzmit'te Çatılara İzinsiz Yapılan Baz İstasyonlarına Yıkım Kararı

İzmit'te belediyeden izin alınmadan, baca ve benzeri sistemlerle kamufle edilerek çatılara konulan baz istasyonları için yıkım kararı çıktı.

İzmit'te belediyeden izin alınmadan, baca ve benzeri sistemlerle kamufle edilerek çatılara konulan baz istasyonları için yıkım kararı çıktı. Belediye ekipleri, bugün ilk etapta çatıya izinsiz kurulan iki baz istasyonunu, elektriklerini kestirerek devre dışı bıraktırdı. Baz istasyonlarının kaldırılması için de GSM şirket yetkililerine süre verildi.

Eski İstanbul Yolu 28 Haziran Mahallesi'nde Adem Kanık'a ait iki katlı evin çatısında geçen yıl baca şeklinde yapılan bir GSM şirketine ait baz istasyonu ile Kadıköy Mahallesi'nde Ali Yüce'ye ait iki yıl önce 5 katlı bir binanın çatısına konulan başka bir GSM şirketine ait baz istasyonu, semt sakinleri tarafından İzmit Belediyesi'ne şikayet edildi. Belediye ekipleri bunların izinsiz yaptırıldığını belirleyerek Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi (SEDAŞ) ekibiyle birlikte baz istasyonlarının bulunduğu evlere geldi. Baz istasyonuna giden elektrik kesildi, binalarda oturanlar da uyarıldı. Baz istasyonlarının kaldırılması için de GSM şirket yetkililerine süre verildi.

Evlerinin yanı başında bulunan baz istasyonundan şikayetçi olduklarını söyleyen semt sakinlerinden Sevim Akpınar, "Baz istasyonu evimizin hemen yanı başında olduğu için tedirgin oluyoruz. Baz istasyonunun zararlı olduğu söyleniyor. Mahalle sakinleri baz istasyonunun kaldırılması için imza topladık" diye konuştu. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi İstanbul Ali Yüce Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title