Haberler

Özürlü Maaşı Kesildiği Halde Borç Çıkardılar

Güncelleme:

Sağ bacağı kangrene dönüşünce kesilen Osman Ömür, İŞKUR desteğiyle Kandıra F Tipi Cezaevi'nde gece bekçiliği işi buldu.

Ayağında 19 yıl önce intihap oluşması sonucu sağ bacağı kangrene dönüşünce kesilen 39 yaşındaki Osman Ömür Kocaeli İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) desteğiyle Kandıra F Tipi Cezaevi'nde gece bekçiliği işi buldu. Sigortası ödendiği için de özürlü maaş kesildi. Burada 14 ay çalışan Ömür kişisel işten çıkartıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli Asliye 4. Hukuk Mahkemesi kanalıyla Osman Ömür hakkında 01.06.2008 ile 01.08.2009 tarihleri arasında yersiz ödeme yapıldığı belirtilerek 2 bin 681,09 Lira olan borcunu tebliğ yapılmasına rağmen ödemediği gerekçesiyle yasal faizleri, mahkeme ve avukat masraflarıyla birlikte 4 bin lira borç çıkarttı.

YAPILAN YANLIŞLIK DÜZELTİLSİN

Kandıra F Tipi Cezaevi'ne özürlü kadrosundan işe girdiğini ve çalıştığı süre içersinde özürlü maaşı yatmadığını söyleyen Osman Ömür konuşmasına şöyle devam etti

3 ayda bir 500 lira sakat maaşı alıyordum. İşe girdikten 20 gün sonra maaşımın kesildiğine dair evrak gönderilince bankamatik kartımı kırıp attım. Aradan 6 yıl geçtikten sonra mahkemeye çağrılıp o tarihlerde kesilen maaşımı ödemediğim gerekçesiyle faizleriyle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 4 bin lira borç çıkartıldı. diye konuştu.

BANKA HESAP DÖKÜMÜNÜ İNCELEMEDİLER

Hakime itiraz edip banka evraklarının incelenmesini istediğini söyleyen Osman Ömür konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hakime itiraz edince bana 1 ay sonraya gün verdiler. 1 ay sonra gittiğimde ise banka hesap dökümlerini incelemediklerini anladım. Daha sonra bana davayı kaybettiğimi temyize başvurmamı söylediler. Temyiz dilekçesini Adliye'ye götürdüğümde 220 lira para istediler. Param olmayınca yatıramadım ve temyiz hakkımı da kaybettim. Banka dekontlarında paranın yatırılmadığı ortada. Yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. " diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandıra F Tipi Cezaevi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title