Haberler

İzmirliler "Atatürk'ün Işığında" Yürüyecek

Konak Belediyesi, 10 Kasım Haftası nedeniyle, "Atatürk'ün ışığında yürüyoruz" projesiyle 9 Kasım akşamı Atatürk'ün at üzerinde resminin yer aldığı silueti İzmir'in bazı semtlerinde sergiye açacak.Konak Belediyesi'nden yapılan açıklamaya...

Konak Belediyesi, 10 Kasım Haftası nedeniyle, "Atatürk'ün ışığında yürüyoruz" projesiyle 9 Kasım akşamı Atatürk'ün at üzerinde resminin yer aldığı silueti İzmir'in bazı semtlerinde sergiye açacak.

Konak Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, saat 20.30'da Üçkuyular'da başlayacak olan gösteride Atatürk, atıyla Körfez üzerinden 15x30 metrelik su perdesinden İzmirlileri selamlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı güzergahıyla; Güzelyalı, Küçükyalı, Karataş, Konak, Pasaport ve Alsancak semtlerinde görülecek.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıldönümünde Atatürk'ü farklı bir etkinlik ile anmaya hazırlandıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl 10 Kasım'da İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda 2 bin 400 İzmirlinin katılımıyla Atatürk portresi oluşturarak bir ilki gerçekleştiren belediye, bu kez, ışık efektlerinden oluşan büyük görsel şölen için ön hazırlıkları tamamladı. 9 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'ün silueti, bir kısrağın üzerinde oluşturulacak dev bir su perdesinden, yaklaşık 1 milyon İzmirliyi Körfez'den selamlayacak.

-"ATATÜRK'ÜN IŞIĞINDA YÜRÜYORUZ"-

Cumhuriyet ve Atatürk sevgisine vurgu yapan Başkan Tartan, "Atatürk'ün ışığında yürüyoruz" projesiyle ilgili, "Milletvekilliği dönemimde Atatürk'ün İzmir'i adlı kitabımı yazmıştım. Geçen yıl 2 bin 400 İzmirliyle ortaya çıkardığımız "Atatürk Portresi' projesi de ses getirmişti. Atatürkçü kimliğim ve Büyük Önder'e olan şükran duygularımızı her sene farklı şekilde göstermeye çalışıyoruz. Her şeyimizi O'na borçluyuz" dedi. Bu şükran borcu için, İzmirlilerle ortaklaşa gerçekleştirebilecekleri projeler ürettiklerine işaret eden Tartan, "Bu görsel şölenle de Atatürk'ün görüntülerini yaklaşık 2 saat boyunca Körfez'in üzerinde, dev bir su perdesiyle İzmirlilerle buluşturacağız. Çeşitli sürpriz mizansenler de hazırlanıyor, teknik çalışmalar sürüyor. Uzun yıllar unutulmayacak anlar yaşayacak İzmirliler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hakan Tartan Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title