Haberler

İzmir, Van Turizm ve Seyahat Fuarı'na Katıldı

Güncelleme:

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 18-21 Eylül arası düzenlenen 5.Van Denizi Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılıyor.

Bu yıl 80 stand, 51 firma, 21 yurtiçinden şehir standı ve 8 yabancı şehir fuarda tanıtım yapılmaktadır.

Fuar, Van ve çevre illerinin bünyesinde bulundurduğu kültür turizmi, tarih, doğa ve deniz turizmi aktivitelerine açık olan gölü ile komşu iller ve sınır ülkelerinin ilgi alanına giren ve bir cazibe merkezi konumuna gelmesi için düzenleniyor. Ayrıca Van'ın ve bölgenin tanıtımdan hak ettiği payı alabilmesi ve ekonomiye katma değer sağlaması amacı ile gerçekleştirilecek olan fuar, bölgenin turizm ve kültürel potansiyelinin pazarlamasına yönelik düzenlenmektedır.

5. kez düzenlenen Van Denizi Turizm ve Seyahat fuarının açılışı, Adalet Bakanı Bakan Bekir BOZDAĞ ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman ARICI ile beraberindeki heyet tarafından 18 Eylül 2014 persembe günü saat 15:30 da Orta Doğu Kongre ve Fuar Merkezinde yapıldı.

Açılışta Bakan Bozdağ, Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın katılımının yanısıra, Van Vali Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanın konuşmalarıyla turizmin Van ekonomisinde önemi ve geliştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı. Ayrıca konuşmalarda Van'ın turizm gelişim bölgesi olması yolunda Kültür ve Turizm Bakanlığından destek beklendiği ve yatırımcıların bölgeye çekilmesi için uygun koşulların esasında mevcut olduğu belirtilmiştir.

Açılış sonrasında İzmir standını Bakan Bekir BOZDAĞ ve Bakan Yardımcımız Abdurrahman ARICI beraberindeki heyet İzmir standını da ziyaret etmiş, kendilerine İzmir'e ait tanıtıcı yayınlardan takdim edilmiştir.

Fuarla ilgili bilgiler veren İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Murat Karaçanta, "Müdürlüğün standında Unesco Dünya Kültür mirasına yeni katılan Bergama, en çok ziyaret edilemn Efes, Çeşme ve yerel el sanatları görselleri ile diğer turistik ilçelerimizin görselleri kullanılmıştır. Ayrıca İzmir tanıtım filmimiz ziyaretçilere izletilmiş, İzmir'in simgesi olarak Nazar boncuğu hediyelikler, incir lokumu dağıtılmıştır. Bölge ve il olarak Van uluslararası turizm pazarındaki payını arttırmayı hedefliyor. Her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı artış gösteren fuar komşu iller ve sınır ötesi illerle büyük bir pazar potansiyeline sahiptir. Kültürel zenginliklerimizin karşılıklı tanıtımı aracılığı ile Türkiye'de Doğunun en batısındaki güzel İzmir'imizle Türkiye'nin en doğusundaki nadide illerimizden Van kentimizi turizm faaliyetlerimizde biraraya getirmek ve kültürlerimizi tanımak ve tanıtmak amacıyla fuara katıldık. Fuarda Vanlı hemşehrilerimiz ve bölgeden gelen diğer ziyaretçilerimiz; İzmir standına yoğun ilgi göstermiş, İzmir'e mutlaka tatile gelmek istediklerini belirtmişlerdir. Bu yıl 32 m2 stand ile fuara katılan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Murat Karaçanta, İzmir Valiliği YİKOB Başkanı Mehmet ENSARİOĞLU, Turizm Araştırmacıları İlknur BODUR VE Nalan MELEK ERDEMİR ile temsil edilmiştir" Şeklinde konuştu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Arıcı Bekir Bozdağ Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title