Haberler

İzmir Sarıkamış Şehitlerini Andı

Güncelleme:

Program katılımcıların Menderes Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk anıtından kortej yürüyüşüyle başladı, yaklaşık 2 KM'lik yürüyüşten sonra Dereköy'de bulunan Atatürk Mesire ve Etkinlik Alanı (ATAMA) da devam etti.


Sarıkamış Şehitleri'nin 100. Yıl Dönümü çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir Gençlik Merkezleri ile İZBA, İzmir Konyalılar Derneği ve Anadolu Üniversitesi Mezunları Derneği'nin ortak organizasyonlarıyla gerçekleştirilen anma etkinlikleri Menderes'te gerçekleştirildi.


Programa Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İZBA ve İzmir Konyalılar Dernek Başkanı Nihat Sözeri, Anadolu Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Ali İlter, Gençlik Merkezi Müdürleri, Gençlik Liderleri, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Personelleri, AK Parti Karabağlar, Konak ve Menderes İlçe teşkilatları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca Şehit Asker Şehit Polis Aileleri Derneği Başkanı Hüsniye Karpat'da onur konuğu olarak programa katıldı.

Yaklaşık 300 kişi ile gerçekleştirilen anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra şehitlerimiz ruhuna Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Karşıyaka İHL Müdürü Hüseyin Güneş tarafından şehitlik, şahadet ve 100.Yılında Sarıkamış konulu sunum gerçekleştirildi. Bayındır Gençlik Merkezi Müdürü Erdal İnce'nin şiir dinletisinin ardından İzmir Konyalılar Derneği ve Anadolu Üniversitesi Mezunları Derneği tarafından sunulan sıcak çorba ve tavuklu pilav ikramları ile program sona erdi.

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; "Şehitlerimizi yâd eden gençlikle gurur duyduk, milli ve manevi bilinci yüksek gençliğe her zaman ihtiyacımız var ve bunu bugün burada Akif'in ifadesiyle Asım'ın Gençliği Sarıkamış Ruhunu yâd etmiştir.Öteyandan Organizasyonda emeği geçen tüm personel, gönüllü ve katılımcılara Bakanlığımız ve İl Müdürlüğü adına teşekkür ederim." dedi.

ATAMA dernekler topluluğunu temsilen açıklama yapan Gazeteci-Yazar Nihat Sözeri de Sarıkamış şehitlerimiz anısıyla Cumhuriyet öncesi ve sonrası tüm şehitlerimizi andık, ruhları şad olsun. Bizler her zaman olduğu gibi şehitlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz ve önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı bir anma etkinliği yapmayı hedefleyeceğiz diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sarıkamış Menderes İzmir Güncel Haberler

title