Haberler

Izmir Omurilik Felçlileri Için Koştular

Omurilik felçlileri için koştularOMURİLİK felçlilerinin tedavilerine katkı sağlamak amacıyla, tüm dünya ile aynı anda başlayan Wings For Life World Run koşusu, saat 14.00'te Kültürpark Fuar İzmir Lozan Kapısı'ndan dünya ile aynı anda start aldı.

Omurilik felçlileri için koştular

OMURİLİK felçlilerinin tedavilerine katkı sağlamak amacıyla, tüm dünya ile aynı anda başlayan Wings For Life World Run koşusu, saat 14.00'te Kültürpark Fuar İzmir Lozan Kapısı'ndan dünya ile aynı anda start aldı. Koşucular çıktıktan tam yarım saat sonra yine dünya ile aynı anda yakalama araçları hareket etti. Toplam 46 kilometre parkurlu koşuya yaklaşık 6 bin kişi katıldı. 2 Ekim 2016 tarihinde Zonguldak'ta geçirdiği motosiklet kazasında felç olan Emrah Baki Başoğlu, "Yürüyemez" dedikleri kazadan 7 ay sonra koşuya katıldı ve umut verdi.

İzmir'in 4. kez ev sahipliği yaptığı Wings For Life World Run, dünya ile aynı anda saat 14.00'da start aldı. Kültürpark Fuar İzmir'in Lozan Kapısı'nda kurulan start takından başlayan yarış, renkli anlara sahne oldu. Yarışa katılan 36 omurilik felçlisi tekerlekli sandalyeli sporcu da oluşturulan ekipler tarafından itilerek yarışa dahil oldu. Yarışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, oyuncu Ayşe Tolga ve Müjde Uzman ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Yonca Tokbaş'ın yanı sıra birçok ünlü isim katıldı. Lozan Kapısı'ndan çıkış yaparak Şair Eşref Bulvarı, Atatürk ve Liman Caddesi'nden geçip Altınyol'a çıktıktan sonra Karşıyaka sahili boyunca, Cemal Gürsoy Caddesi, Hasan Ali Yücel Bulvarı'nı geçen koşucular için Foça'ya kadar parkur çizildi. Starttan tam yarım saat sonra dünya ile aynı anda 2 Yakalama Aracı da hareket etti. İzmir'de 6 bini aşkın sporcunun kayıt yaptırdığı ve 24 farklı ülkede aynı anda başlayacak olan Wings for Life World Run'dan elde edilen gelirin tamamı ve koşucuların yaptığı bağışlar doğrudan Wings For Life Vakfı'na aktarılarak omurilik zedelenmelerinin tedavi araştırmalarında kullanılıyor. Katılım bedeli 80 TL olarak belirlenirken, arzu edenler yarışa katılmadan da bağış yapabiliyor.

"ENERJİM YERİNDEYKEN ARAYI AÇIP SONRA YAKALANACAĞIM"

Yarışa katılan ünlü isimlerden oyuncu Müjde Uzman, spor yaptığını ama koşmadığını belirterek, "Burası benim kendimi gördüğüm yer olacak. Hem bir hastalığın çaresinin bulunmasına katkı sağlıyorsunuz. Bunu spor yaparak İzmir gibi güzel bir yerde yapma şansınız var. Burada koşu performansımız görmüş olacağım. Bir araç tarafından kovalanacağız, kamçılayan bir durum. Bundan sonra bir koşuya katılırsam burayı baz alıp çalışırım. Eğer kovalayan bir araç olmasaydı yorulduğum yerde bırakırım diyecektim ama araç kovaladıkça daha da motive olacağız. Enerjim yerindeyken arayı açıp, yorulunca yakalanacağım diye düşünüyorum" dedi.

TOPLANAN GELİR KÖK HÜCRE ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK

Kendisi de 33 yıllık omurilik felçlisi olan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, "O günden bu yana hep bir yerlerde umut çıksın ve omurilik felcinin tedavisi bulunabilsin diye mücadele ediyoruz. 4 yıldır bu umut yeniden yeşerdi. Wings For Life vakfının desteklediği World Run koşusu dünyanın bir çok yerinde aynı anda gerçekleştiriliyor. Bu nedenle bugün İzmir'deyiz. İzmir'de olması nedeniyle bir çok ilden insanlar katılabiliyor. Bugün katılanlar sadece koşmayacak, birilerine umut olmak için adım atacaklar. Geçen yıl belediye başkanımız itti bizi. Semra Hanım ve beni ünlü katılımcılarımız itecek. Hem koşacağız hem de dünyaya umut aşılayacağız. Wings For Life Vakfı toplanan gelirlerle kök hücre çalışması yapan bilim adamlarına kaynak ayırıyor. Bu kaynaktan faydalanmak isteyen bilim adamları çalışmalarını sunuyor. Katkı koyulmaya değer görenler bu fondan faydalanabiliyor" diye konuştu.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ise "Ayşe Tolga ve ekibi itecek beni. 20 kilometre hedefliyoruz. Dünyada birçok ülkede eş zamanlı koşulacak hem fon sağlanacak hem de farkındalık yaratılacak" dedi.

DÜNYANIN EN KALABALIK 3. TAKIMI

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yonca Tokbaş, koşu için büyük bir emek harcandığını belirterek, "Omurilik felçli arkadaşlarımızla beraber parkura çıkıyoruz onların tekerlekli sandalyelerini iterek koşuyoruz. Kolay bir şey değil ancak beraber olmak o yola çıkmak gerçekten çok anlamlı. Dünya ile aynı anda İzmir'de rekora koşan bir şehirde, Karşıyaka Oneteam olarak dünyada 3. En kalabalık takımız. Araç bizi yakalayana kadar koşacağız. Tavşan kaç tilki kovala gibi bir sistem var. Dolayısıyla bir finişe değil finişin bizi yakalamaya koştuğu bir şey. Araç gelirken herkes heyecanlanıyor hızlanıyor ama yakalanıyorsun tabii ki de çok eğlenceli" diye konuştu.

Triatlon milli takım antrenörü olan Mert Onarak ise şöyle konuştu:

"16 tekerli sandalyeli sporcumuz var. Toplamda yarışa 36 sporcu katılıyor. Büyük bir kısmını biz çalıştırıyoruz. Haftada 2 gün antrenman yapıyoruz. Geçen yıl 28 kilometreye gitmişti sporcumuz bu sene 30 kilometrenin üzerinde bir hedefimiz var. Limitleri zorlayan bir yarış. Triatlon da bir dayanıklılık sporu bu yönüyle biz biraz daha ön plandayız. "

"YÜRÜYEMEZ DEDİLER KAZADAN 7 AY SONRA KOŞUYOR"

2 Ekim 2016 tarihinde Zonguldak'ta geçirdiği motosiklet kazasında felç olan Emrah Baki Başoğlu, "Motosiklet kazasında iki omurumu kırdım. Kötü bir kırığım vardı ve doktorlar yürümeme ihtimal vermedi. Benim durumumdaki 20 hastadan ancak 1'i yürüyebilirmiş. Ama fizik tedaviye başladıktan 2 ay sonra desteksiz şekilde adım atmaya başladım. Üzerinden 7 ay geçti ve bu yarışa katılıyorum. En başından beri şanslıydım. İyi bir ameliyat ve fizyoterapi sürecim oldu. Kendim de çok uğraştım tabii ki. Bu yarışın bir sınırı yok. Ben daha yeni yürümeye başladığım için minimum 2 kilometre sınırı koydum. Daha da fazlasını yapmak için potansiyelimi zorlayacağım. Şu ana kadar hep kendi limitlerimi zorladım. Fizyoterapistimin verdiği hareketlerin hep fazlasını yaptım. Bu yarışmanın tam bana göre olduğunu düşünüyorum, hem format gereği hem de amacı doğrultusunda. Geliri omur ilik felçlilerinin tedavisi için kullanılacak. O nedenle katılması gereken biri varsa o da benim diye düşündüm" diye konuştu.

YARIŞA BABALARIYLA GELDİLER

Oyuncu Ayşe Tolga ise yarışın kendileri için daha zorlayıcı olduğunu, ekibi ile birlikte tekerlekli sandalyeli bir katılımcıyı iteceklerini belirterek, "Benim için koşu yarışının tek anlamı fayda sağlayabilmek. O yüzden buradayım. Gönüllü elçiyim. Her yıl katılımcının artması mutluluk verici. Bu araştırmalara gidecek fonun da artması meblağın yükselmesi demek o yüzden mutluyuz. Gerçekten limitleri zorlayan bir yarış. Bizim için ekstra zor, üzerinde 70-80 kiloluk bir insanın olduğu bir tekerlekli sandalyeyi iteceğiz. Kız başımıza biraz zorlanacağımız için güçlü kuvvetli erkek takım arkadaşlarımızı yanımıza aldık. Sıcağın altında viyadüklerden yokuşlardan inip çıkarak mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Yarışa babalarıyla gelen çocuklar ise hem omuzlarda hem bebek arabalarında yarışa katıldı. Dünya ile aynı anda verilen startta orta yayında kırmızı beyaz konfetilerle muhteşem bir görüntü oluşturan İzmir seçilerek yayına girildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültürpark Ayşe Tolga Lozan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title