Haberler

Fransa'da Öldürülen PKK'lı 3 Kadın İzmir'de Anıldı

Güncelleme:

Fransa'da 2 yıl önce öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, İzmir'de sadece kadınların katıldığı yürüyüşle anıldı.

Fransa'da öldürülen PKK'lı 3 kadın İzmir'de anıldı

Fransa'da 2 yıl önce öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, İzmir'de sadece kadınların katıldığı yürüyüşle anıldı.

HDP İzmir İl binası önünde toplanan yaklaşık 100 kadın, Fransa'da 2 yıl önce öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'ı anmak için, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine kadar slogan atarak yürüdü. Burada katılanlar adına basın açıklamasını Canan Kaplan yaptı. Faillerden hesap sormak ve mücadelelerini sahiplenme sözü verdiklerini belirten Kaplan şunları söyledi:

"Hain saldırıda Türkiye ile olayı kapatmaya çalışan Fransa'nın kanlı eli vardır. Bu saldırı sadece Kürt özgürlük hareketine ve Kürt kadınlarına değil, özgürlük mücadelesi veren tüm kadınlara ve halklara yapıldı. Ancak bunlar kadınların özgürlüğün can suyunu aramalarına engel olmamıştır. Kadınlar ve tüm devrimciler, birbirlerine kenetlenip bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Kadın özgürlük mücadelesine, kadının yaşamına sıkılan her kurşun, bizi yeniden diriltecektir."

Konuşmanın ardından bir süre oturan kadınlar daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakine Cansız Fidan Doğan Fransa İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title