Haberler

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde Devir-teslim

İzmir İl Emniyet Müdürü Uslu, görevini Celal Uzunkaya'ya devretti Uzunkaya: "25 yıl önce İstihbarat Şube Müdürü olarak ayrıldığım İzmir'e emniyet müdürü olarak gelmenin mutluluğunu yaşıyorum"

İçişleri Bakanlığı'nın 12 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye larına göre İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Celal Uzunkaya görevi Sami Uslu'dan devraldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün Konak'taki hizmet binasına gelen Celal Uzunkaya, Sami Uslu tarafından polis tören mangasıyla karşılandı. Müdürlük makamına geçen Uzunkaya ve Uslu, devir-teslim tutanağını imzaladı.

Tutanağın imzalanması basına kapalı gerçekleştirildi.

Töreninin ardından Uzunkaya, hizmet binası önünde polis mangasına eşliğinde Uslu'yu uğurladı.

Daha sonra makamında gazetecileri kabul eden Uzunkaya, yaptığı açıklamada İzmir'e aşina olduğunu, yabancısı olmadığı bir şehire geldiğini söyledi. İzmir için güzel hizmetler yapma arzusunu taşıdığını ifade eden Uzunkaya, "29-30 sene evvel başkomiser olarak görev yaptığım ve 25 sene evvel İstihbarat Şube Müdürü olarak ayrıldığım İzmir'e emniyet müdürü olarak gelmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

İzmir'de emniyetin kent halkına verdiği güzel hizmetlerin elden ele bir bayrak gibi devredildiğini belirten Uzunkaya, bu bayrağı daha yükseklere taşıyarak, daha kaliteli hizmetler üretmek için yoğun çaba içinde olacaklarını kaydetti.

Kentin tüm dinamikleriyle işbirliği halinde, tüm emniyet peroneli ile el ele yoğun bir mesailerinin olacağını ifade eden Uzunkaya, bu hizmetleri yaparken medyanın da desteğini yanlarında görmek istediklerini dile getirdi.

Uzunkaya, törenin ardından valilik makamına geçerek, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile basına kapalı bir görüşme yaptı.

İçişleri Bakanlığı'nın 12 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile İzmir İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Daire Başkanı olarak atanmış, Uslu'dan boşalan makama Merkez Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya getirilmişti.

Bu atama ile birlikte Resmi Gazete'nin 8 Ocak 2014 tarihli sayısındaki kararla Ali Bilkay'ın yerine İzmir Emniyet Müdürlüğüne atanan Uslu, 32 gün görevde kaldı.

Uslu, İzmir'de en kısa süreyle Emniyet Müdürlüğü yapan İl Emniyet Müdürü oldu. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sami Uslu Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title