Haberler

Izmir El Bab'taki Işid Saldırısından Acı Haber Izmir'e Düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında El Bab'ta yaşanan çatışmalarda şehit olan bordo bereli askerlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın İzmir'deki baba evine ateş düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında El Bab'ta yaşanan çatışmalarda şehit olan bordo bereli askerlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın İzmir'deki baba evine ateş düştü. Askeri yetkililer gece yarısı ailenin Gaziemir'deki evinin kapısını çaldıklarında dışarıya çıkan emekli özel harekat polisi Süleyman Sırrı Yavaş, anne Zeynep Yavaş, "Sakın öyle bir şey söylemeyin" sözleriyle feryat etti. Şehit askerin ailesinin oturduğu apartmana ve sokağına dev Türk bayrağı asıldı.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) IŞİD kontrolündeki El Bab kentine yönelik operasyonunda acı haber geldi. Çatışma sırasında IŞİD'in düzenlediği intihar saldırıları sonrasında 14 asker şehit oldu, 33 asker yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılı açıklamasıyla acı haberlerin alınmasından sonra askeri yetkililerde, ailelerle bağlantıya geçti. Şehit olan bordo bereli askerlerden 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın acı haberini de, askeri yetkililer gece yarısı aileye ulaştırdı. Ailenin Gaziemir'deki evinin kapısını çaldıklarında dışarıya çıkan emekli özel harekat polisi Süleyman Sırrı Yavaş ile anne Zeynep Yavaş, "Sakın öyle bir şey söylemeyin" sözleriyle feryat etti. Ailenin acısını ilk olarak eve gelen yetkililer ile komşuları paylaştı. Haberi duyan yakınları da eve akın etti. Bu arada şehit askerin ailesinin oturduğu apartmana ve sokağına dev Türk bayrağı asıldı. Şehit olan Yavaş, İzmir'e en son Ramazan Bayramı'nda geldiği zaman zaman ailesini arayarak operasyonların yapıldığını ancka kendisinin iyi olduğunu bildirdiği öğrenildi. Şehit askerin cenaze töreninin ne zaman yapılacağına ilişkin bir planlamanın henüz yapılmadığı açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Sırrı Gaziemir İzmir Politika Güncel Haberler

title