Haberler

İzmir'de Tahliye Halayı

İzmir Basmane semtinde bulunan Agora Parkı'ndaki 'Demokratik Çözüm Çadırı'na yönelik 2011 yılı Nisan ayında gerçekleştirilen polis operasyonu sonrasında gözaltına alınan ve haklarında dava açılan aralarında üniversite öğrencisi de bulunan 7'si...

İzmir Basmane semtinde bulunan Agora Parkı'ndaki 'Demokratik Çözüm Çadırı'na yönelik 2011 yılı Nisan ayında gerçekleştirilen polis operasyonu sonrasında gözaltına alınan ve haklarında dava açılan aralarında üniversite öğrencisi de bulunan 7'si tutuklu 30 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların hepsini tahliye ederken, arkadaşları adliye önünde halay çekerek tahliyelerini kutladı.

Dava konusu olay 2011 Nisan ayında meydana geldi. BDP tarafından Agora Parkı'nda kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı'na polis operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 30 kişi, "örgüt adına suç işlemek, mala zarar vermek, kamu görevlisine direnmek, patlayıcı bulundurmak, Terörle Mücadele ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri yasalarına muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi. Sanıklardan 12'si tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 12'i tutuklu 30 sanık hakkında dava açtı. Dava sürecinde 5 kişi tahliye edildi.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugünkü duruşmaya tutuklu sanıklar Mahmut Poyraz, Kemal Dal, Hasan Abiç, Abdullah Aslan, Lokman Marol, Seçkin Savaş ve Ali Emre Ecer, tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Cemil Uzun, tutuklu sanıklardan Mahmut Poyraz, Kemal Dal, Hasan Abiç, Abdullah Aslan ve Lokman Marol'un "Türkçe dışında başka bir dille konuştuğu ve Kürtçe savunma yapmak istediğini, tercümanın hazır olmadığını" mahkeme tutanağına geçirdi.

Sanık avukatlarından Nezahat Paşa Bayraktar, müvekkili Kemal Dal'ın BDP il yönetim kurulu üyesi olduğunu, görevi gereği BDP genel merkezi tarafından alınan karar uyarınca 'Demokratik Çözüm Çadırı'na gittiğini, müvekkilinin tutukluluğunun maddi ve manevi olarak mağduriyetine neden olduğunu, şu anda 4'üncü yargı paketinin mecliste olduğunu, paketteki düzenlemeler yasalaştığında müvekkiline ceza verilmemesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirterek, 2 yıla yakındır tutuklu bulunan müvekkilinin tahliyesini talep etti. Diğer sanık avukatları da yazılı savunmalarını hazırlamak için süre talep ederek, tutuklu sanıkların tahliyelerini istedi.

ADLİ KONTROLLE TAHLİYE

Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen, mütalaasında sanıkların tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak CMK'nın 109'uncu maddesi gereğince haklarında adli kontrol tedbirine hükmedilerek tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, savunmalarını yapmayan avukatların esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak üzere gelecek celseye kadar son kez süre verilmesine, tutuklu sanıkların bulundukları yere en yakın jandarma veya polis karakoluna haftada bir gün başvurarak adli kontrole tabi tutularak tahliye edilmelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup üniversite öğrencisi, arkadaşları Seçkin Savaş ve Ali Emre Ecer'in tahliye olmasını adliye önünde halay çekip, slogan atarak kutladı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Aslan Ali Emre İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title