Haberler

İzmir'de Huzurevinde Yangın Dehşeti: 1 Ölü, 32 Yaralı

Güncelleme:

İzmir'in Buca İlçesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait huzurevinde çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 32 kişi de yaralandı.

İzmir'in Buca İlçesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait huzurevinde çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. Dumandan etkilenen 2'si itfaiye eri 30 kişi çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

YEMEKHANE BÖLÜMÜNDE YANGIN ÇIKTI

Gürçeşme Caddesi'nde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 300 kişi kapasiteli Zübeyde Hanım Huzurevi'nde saat 21.00 sıralarında yemekhane bölümünde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Huzurevinden yükselen alevleri görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Vatandaşlar itfaiye ve polisi beklemeden içeride bulunan yaşlıları kendi imkanlarıyla binadan tahliye etmeye çalıştı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ve polis ekipleri, dumandan etkilenen huzurevi sakinlerini tahliye etti. Dumandan etkilenenlere ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Yaralananlar ve dumandan etkilenenler ambulanslarla bölgede bulunan çeşitli hastanelere sevk edildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangında yaralanan ve Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde tedaviye alınan 84 yaşındaki Mehmet Baran yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yangında yaralanan ve İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan 2 kişinin de sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Dumandan etkilenen aralarında huzurevi personeli ve yaşlılar ile itfaiye görevlilerinin de bulunduğu 30 kişi ise İzmir'de bulunan çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

KURTULANLAR BAŞKA HUZUREVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Yangın ekiplerin çalışması sonucu söndürülürken, huzurevinde kalan yaşlıların Eşrefpaşa Hastanesi ile Seferihisar İlçesi'nde yapımı tamamlanan bir huzurevine götürülecekleri ifade edildi. Yangından yara almadan kurtulan bazı huzurevi sakinleri, alevlerin yemekhane bölümünden çıktığını söylediler. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zübeyde Hanım Gürçeşme Buca Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

Vanlı:

Bu insanların vebali evlatlarinin boynundadir. Doğuda bir tane huzur evi bulamazsın çünkü annesinin babasının son nefesine kadar yanında olur. Medeniyet islamdır. Huzur islamdır

37
32
yanıtYanıtla
saçmalama:

Anne Baba bakımı profesyonel bir iştir. Öyle yaşlı ananı babanı evin bir köşesine yatırıp, kuş besler gibi besleyip, gidip gelip öylesine bakmak ona eziyettir. doğuda hanginiz yaşlı ana babasına müze turu düzenliyor? hanginiz sinemaya götürüyor? hanginiz doğa gezisi düzenliyor? hanginiz tombala oynuyor veya sohbet geceleri düzenliyor? huzur evleri yaşlıların anlarını dolduruyorlar. sıkıcılıkları kalkıyor ve kendilerini özgür ve mutlu hissediyorlar. ona buna yük oluyorum düşünceleri de olmuyor.

yanıt37
yanıt21
Vanlı:

Belki müzeye gidilmiyor evet ama akraba ziyaretleri torumlarının yanında evlatlarinin yanında dünyanın en mutlu insanları onlar oluyor. Eziyetin en güzeli bu zaten

yanıt3
yanıt4
ERDAL:

Allah yardım etsin yaşlılarımıza ve orada görev yapanlara

36
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

pkk ev

3
13
yanıtYanıtla
SEDEF:

Ben 10 yıldır evliyim kaynana kayınpederimle otutuyoruz benim eşim annesine babasına cok bağlı bende seve seve bakıyorum eşim ailesiyle anlaşıyorum diye beni cok seviyor yazıktır bu yaşlıları huzur evlerine koymayın onlarda gencliklerini sizi büyüterek harcadılar sahip cıkın annelere babalara bidaha bulamasınız

8
0
yanıtYanıtla
DİLEKMobil-IOS:

anesine babasına bakamıyan bir toplum bu ülkeye de sahip çıkamaz

6
0
yanıtYanıtla
Hayat yolu hizmeti:

Anneler ve babalar cocuklarini dogduktan sonra buyutur, destek olur,.. evlatlarda onlar yaslaninca olene kadar yaninda olup, destek olur. Anasina babasina bakamiyan evlat evlat degildir.

6
0
yanıtYanıtla
Yuh:

La anne baba diye diye içimiz kan ağlıyor bunlar huzur evine atıyor

5
0
yanıtYanıtla
acı gerçek:

La bişe yok abartmayin

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title